Massaontslag bij Talpa

Nieuwssites Radio.nl en Radiofreak melden dat het Talpa-personeel is geïnformeerd over reorganisatie bij Talpa Network. 

Vooral bij de radiotak van Talpa wordt hard gesneden. Naast dj’s, komen ook nieuwslezers, producers en andere medewerkers op straat te staan. Al direct bij de start van de coronacrisis meldde John de Mol over de ‘draconische maatregelen’ die hij moest nemen om Talpa te laten overleven.  

Ongeveer 6 procent van de vaste werknemers zou hun baan verliezen. Daarnaast zou er kritisch gekeken worden naar freelancers en personeel met tijdelijke contracten. Het is nog niet bekend om hoeveel mensen het daadwerkelijk gaat.

De voorlichtster van John de Mol wil niet in detail op de zaak in gaan en laat weten: “Nu de Ondernemingsraden hun advies hebben uitgebracht, worden onze medewerkers sinds woensdag inhoudelijk geïnformeerd over de maatregelen. De maatregelen zijn niet anders dan we op 7 mei hebben gecommuniceerd in een persbericht.”

Bronnen melden aan Spreekbuis.nl dat de reorganisatieplannen voor een groot deel al voor de coronacrisis al op papier stonden, maar nu versneld worden doorgevoerd. Het is niet bekend of de verdere en langdurige effecten van deze crisis verdere afslankingsmaatregels van de Talpa organisatie zullen vergen.

Naast 100 vaste medewerkers verliezen ook zo’n 200 zzp’ers en mensen met een tijdelijk contract hun baan.

7 Comments

 1. Goed nieuws. Op die manier wordt er opruiming gehouden binnen een tak van radio die bol staat van zelfbenoemde grootheden met in hun gevolg die zogeheten sidekicks. Terug naar “one man one show”. Een unieke kans om van de babbelaars en neuzelaars binnen het medium radio af te komen. Iets verder denkend kun je je afvragen of in feite het “beroep” deejay bij commerciele radio stations nog een betalend beroep moet zijn. Ze zouden geld mee moeten nemen voor een paar uurtjes per dag om hun giga ego’s in de etalage te mogen zetten.

 2. @Paul,
  Natuurlijk is dit geen goed nieuws. Veel personeel komt op straat en dat is vooral treurig, want de banen liggen door de consolidaties en de huidige crisis niet voor het oprapen.

 3. Goed bezig!! Reactie van Paul ook klaar en helder, breng de radio terug naar z’n roots zoals in de jaren 80 waar radio nog leefde en creatief was, nu borduren ze nog steeds voort op dat soort sucesen en zijn ze toetaal niet meer creatief bezig.

  En bij de NPO mag de bezem er ook wel eens flink door, net als bij de commercielen bezuinigen en ontslaan, en niet steeds met tranende ogen het handje ophouden in Den Haag

 4. Tragisch voor de medewerkers. En dan kun je wel roepen dat de bezem er door moet , het zal je maar treffen in deze tijd.
  Maar Simone komt daar denk ik niet op, jammer.
  Wel mooi voor de buurt, die is gelijk van het voorgenomen “parkeer probleem af ” denk ik.

 5. Gaat het lekker met de zure reacties hier?
  Wie zijn hier nou de zelfingenomen ego’s? De mensen die hun best doen om een leuk radio programma voor je te maken. Of de types die hier hun genot halen uit het feit dat een ander z’n baan kwijt is.

1 Trackback / Pingback

 1. Giel Beelen stopt per direct bij Radio Veronica - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*