De zwarte humor van Giel Beelen

Al langere tijd gaan er geruchten dat het contract van Giel Beelen in september niet wordt verlengd. Deze week werd ook al bekend dat veel van zijn radiocollega’s weg moeten. Ze gaan een onzekere toekomst tegemoet, waarin een professionele en betaalde radiocarrière uiterst klein is.

In de laatste minuten van zijn radioshow van vandaag maakte Giel Beelen het volgende bekend met dezelfde achtergrondtune als bij het afscheid van Rob Out.

Giel Beelen meldde in de laatste minuten: ‘En dan is het negen voor negen. Het zijn gekke tijden. Het is een zin die je de laatste tijd veel hoort en dat is niet zonder reden, want het zijn ook gekke tijden. Er is een hoop veranderd in Nederland en er zal nog een hoop veranderen. De klap die de wereld heeft gehad zal doordreunen. Op werkelijk waar elk gebied, dus ook op het gebied van media.’ Het is logisch dat een groot mediabedrijf als Talpa er niet aan ontkomt dat dingen gaan en moeten veranderen. Ik lees ook veel spookverhalen en roddel en achterklap van mensen die geen idee hebben. Die beter kunnen beter hun mond houden. Komende tijd zal er wel meer duidelijkheid komen en meer bekend worden gemaakt. Ik kan alleen voor mijzelf spreken. Ja, er gingen al een hoop geruchten en dit is de laatste uitzending voor mij. Ik heb niet de behoefte om er groots en meeslepend bij stil te staan. Iedereen bij Veronica bedankt en jij vooral bedankt voor het luisteren. Begonnen in oktober 2017. Ik weet nog goed dat ik toen voor het eerste Veronica mocht zeggen. En vandaag 2020 de laatste uitzending voor mij. En ik zeg nog steeds met trots: Dit is Veronica.’

Via social media werd direct het nieuws de kop ingedrukt en werd er verteld dat het een grap van Beelen is, zoals hij deze vorig jaar ook al heeft uitgevoerd. Spreekbuis is hier ingetuind. Is dit de zwarte humor van Giel Beelen in zijn puurste vorm of vertrekt hij echt met deze mystiek? Alleen deze vraag al geeft ook direct het grote talent aan van deze radio-dj, die nooit helemaal zijn plek bij Radio Veronica heeft gevonden.

Update: Twitter van Giel Beelen

10 Comments

  1. Weinig origineel van heer Beelen. Zelfs het muziekje “leende” hij begrijp ik ?
    Ik ben geen luisteraar van Giel.

    “Plaatje maar weer” zeiden wij vroeger bij Veronica als er onzin was verteld………………

  2. Flauwe humor in een tijd dat veel van zijn collega’s thuis zonder werk (en uitzicht op werk) komen te zitten. Voor Giel maakt het niet uit. Die heeft voldoende centen binnen geharkt tot zijn pensioen.

    • Wat een zeikerds hier man! En dan nog nooit naar hem geluisterd hebben….. Juist bij Veronica is hij weer de goede DJ zoals tijdens zijn begin als in de dopeshow. Toen ie populair werd begon die 3e propaganda zender hem te misbruiken en hem hun puppet te maken. Die Giel was irritant! En laten we eerlijk wezen, sinds Giel weg is bij 3 luistert er toch niemand meer??

  3. Over smaak en stijl valt altijd te twisten maar Giel is wel degelijk een goede oorspronkelijke DJ, al lagen zijn topjaren dan wel bij 3FM. Die Goossens is toch maar mooi op zijn nummer gezet. Anyway ik zie hem wel naar Radio 2 gaan toch Giel ?

  4. @Frank Timing van de grap niet handig inderdaad maar wel heerlijk dat die Rob Goossens even op zijn nummer werd gezet. Had ie weer geen nieuwtje!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*