Martin Bosma (PVV): ‘Laat John de Mol de voetbalrechten maar kopen’ (VIDEO)

Ook bij dit mediadebat was het PVV-Kamerlid weer zeer kritisch op de NPO. Bosma vindt het onnodig dat NPO grote bedragen uitgeeft om voetbalrechten binnen te halen. ‘Als John de Mol het doet, dan kost het de belastingbetaler helemaal niets’, aldus Bosma.

Zie video:

7 Comments

 1. De Mol heeft ze al een tijdje gehad wat een ellendige zooi was dat! Meer reclames dan sport. Voetbal bij de NOS! Lekker kijken met het bord op schoot.

 2. Waarom heeft de PVV een hekel aan zijn kiezers. Voetbal naar de Mol betekent: 3x gratis, daarna achter een betaalzender. Kosten voor de Nederlander, niet via de belastingen, maar rechtstreeks in de portemonnee van de Mol. Welke route zal voor de gewone Nederlander goedkoper zijn?

 3. De meeste kijkers van Football Inside of Veronica Inside(?) zijn aanhanger van PVV of FvD. Ik ben het meestal niet eens met Martin Bosma, maar wat betreft de verkoop van voetbalrechten steun ik hem wel. NPO Radio 1 is helemaal geen nieuws- en sportzender, maar een station voor sport(flitsen) met af en toe wat nieuws en veel platte praatjes en plaatjes. Nu wordt sport, en met name voetbal, wel beschouwd als volksvermaak nummer 1 en lijkt de PUBLIEKE omroep daar mogelijk een taak in te hebben. Want ik vind niet dat de NPO alle amusement, ontspanning en kunst- en cultuurconsumptie aan de commercielen moet overlaten. De sportverdwazing is echter zover binnengedrongen in en overwoekert de programmering van de PO dermate, dat deze voor mij naar een ander apart en desnoods particulier kanaal mag. Ik vind wel dat dit aandachtsgebied toegankelijk en betaalbaar dient te blijven voor iedereen, die dat wil. Het mag dus geen elitegenot worden.

  • Daar ben ik het helemaal met je eens Paul, voetbal heeft de overhad, dat mag ook wel een beetje veel minder tenminste voor andere sporten.

   • ff verkeerd gegaan te snel verzonden, ik bedoel er mag wel meer aandacht komen voor andere sporten dan voet bal alleen die de overhand heeft

    • Ik vind alle sport, met name op NPO Radio 1, oververtegenwoordigd. Serieuze vraaggesprekken worden herhaaldelijk onderbroken, zelfs voor de kampioenschappen hinkstapspringen of paaltje werpen in West Friesland of Limburg. Zet het gewoon in aparte, afgebakende sportprogramma’s op zijn minst en wacht even op het nieuws. Maar maak van een informatieve en nieuws brengende uitzending geen met sport gelardeerde lever!

     • Ik heb al een tijd geleden en meermaals voorgesteld om een aparte radio sportzender in te richten.
      Die zou prima op de AM kunnen, die toen nog operationeel was. (Dus dan heb je Radio 1 FM en Radio 1 AM)
      Vanuit Engeland ontvang ik de nieuws en sportzender BBC Radio 5 live en SportTalk, ja allebei op Middengolf.
      In de US zijn veel sportzenders op AM actief en winstgevend.
      Hier zijn we alleen maar goed in het omhalen van MG masten….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*