Cross Media Café: Video on Demand

Foto: Jorrit Lousberg

Professionals over Video on Demand.

Nederlanders kijken inmiddels meer video on demand (27% van de kijkminuten) dan lineaire televisie (24%), blijkt uit recent onderzoek van Multiscope. Een ontwikkeling die consequenties heeft voor alle spelers in het medialandschap. Deze editie van het Cross Media Café laat aan de hand van korte cases zien welke interessante nieuwe mogelijkheden dit biedt voor video-aanbieders en videomakers.

Met presentaties van:

  • Niels Baas, directeur van het gezamenlijke VOD-kanaal van NPO, RTL en SBS NLZiet, vertelt hoe het publiek het on demand-aanbod gebruikt.
  • Sjef Pijnenburg, CEO / oprichter van ODMedia (technisch partner van VOD-platformen als iTunes, Netflix, Xbox), presenteert een overzicht van de internationale en Nederlandse VOD-industrie.
  • Jeroen Koopman, creative producer / oprichter van mediabedrijf NewBe, vertelt over de ervaringen met producties voor o.a. Amazon, Red Bull, Ziggo en Insight TV.
  • Hanna Verboom, oprichter van filmaanbieder Cinetree, vertelt over de eerste vijf jaar van Cinetree en over de plannen voor de toekomst. 
  • Niels Buningh, oprichter van het online videoplatform VIXY, laat zien hoe zij VOD-kanalen voor onder meer het Koninklijk Concertgebouw Orkest en sportschool BasicFit faciliteren.
  • Lucien Brouwer is als Chief Consumer Officer RTL verantwoordelijk voor platforms als RTL XL, Videoland en NLZiet. Hij schetst hoe RTL de toekomst van Video on Demand ziet en de ervaringen tot nu toe.    

Cross Media Café – Expertsessie 
Wie inhoudelijk nog meer bijgepraat wil worden over ontwikkelingen op het gebied van Video on Demand kan deelnemen aan de expertsessie, dezelfde dag van 11:30 tot 13:00 uur (ook in Beeld en Geluid).
Sprekers:

  • William Linders, Chief Commercial Officer ODMedia
  • Petra Seyger, research manager GfK
  • Wendy Bernfeld, founder/managing director van Rights Stuff

Het is mogelijk om een combiticket te kopen voor het Cross Media Café én de expertsessie.

Volledige informatie over de sprekers en het programma: Media Perspectives

Tickets voor het Cross Media Café: €20,-, studenten: €10,- / bestel hier
Tickets voor de Expertsessie Video on Demand €20,- / bestel hier
Combitickets voor Cross Media Café en Expertsessie: €32,50

Het Cross Media Café wordt 5 keer per jaar georganiseerd door Media Perspectives en Beeld en Geluid.

Het Cross Media Café op maandag 7 oktober is onderdeel van Dutch Media Week. Dit mediafestival vindt plaats van 4 t/m 13 oktober 2019 Dutch Media Week en richt zich op jong tot oud, van gezinnen tot professionals en van makers tot kijkers. Beeld en Geluid is organisator van het evenement, in nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum en Hilversum Marketing.

Cross Media Café: Video on Demand
Maandag 7 oktober in Beeld en Geluid
14.00 uur: aanvang
17.00 uur: afsluitende netwerkborrelGeef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*