Mart Smeets: ‘De Vara-leiding wist het dus en deed al die tijd niets’

Ook Mart Smeets (75) laat van zich horen in de kwestie rondom Matthijs van Nieuwkerk. In een FD-interview laat hij weten dat hij vindt dat de VARA-top ernstig tekort heeft geschoten. BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler heeft al eerder deze week haar excuses aangeboden.

Smeets: ‘In tv-land gingen al maanden geruchten dat er “iets aan zat te komen”. Toch wist ik niet wat ik las. Ik ben behoorlijk vaak in DWDD te gast geweest, maar heb hier nooit een centimeter van meegekregen. Mijn eerste gedachte was: de Vara-leiding wist het dus en deed al die tijd niets. Heel vreemd, en ernstig te laken. Ik dacht ook: in mijn 42 jaar bij een tv-organisatie heb ik zeer, zeer zelden iets gemerkt van schreeuwende of hun stem verheffende topfiguren binnen de NOS.’

Lees het volledige artikel op FD.nl

2 Comments

  1. Bijna niet te geloven dat mensen die bijna vaste gasten waren in DWDD nooit iets hebben gemerkt. Als je gast bent kom je niet 2 minuten voor een uitzending binnen lopen. Er zijn er zelfs die met Matthijs “mee aten” voordat de uitzending begon. Is dat dan niet wonderlijk dat je nooit iets merkt? Praat je in al die jaren dan nooit eens met anderen?
    Of sluit je je totaal af van de werkelijkheid en loop je blind achter de presentator aan?
    Overigens is de kijker de dupe. Er gaat een presentator verloren die misschien wel de beste is die ooit in Hilversum rond liep of zal rond lopen. We gaan heel veel missen van zijn vakmanschap. Noem mij een persoon op die op dit moment hem kan opvolgen. Niet te vinden. Is dat erg? Ja dat is erg. In deze brei van mensen die het ook menen te kunnen zitten wij als kijker met een enorm gat!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*