Marina Blok (NTR) wil minder Nederlands drama

Volgens het NTR-Hoofd Drama produceert de publieke omroep te veel Nederlands drama, waardoor de kwaliteit soms te wensen overlaat. Dit meldt zij in een AD-interview vandaag.

Blok: “Ik noem geen titels, want ik weet dat al deze makers enorm hun best doen met een vaak zeer beperkte hoeveelheid geld.’’ Jaarlijks worden tussen de vijftien en twintig series gedraaid. ,,Persoonlijk vind ik dat te veel”, aldus Blok. Ze wil meer focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Volgens Blok moet er minder drama gemaakt worden en meer geld en energie in de series gestopt worden die de NPO dan nog wel maakt. Daarnaast is volgens haar het besluitvormingsproces ook te traag en onvoldoende transparant.

Binnenkort stelt NPO een drama-coördinator aan. Momenteel valt dit nog onder de functie van Frans Klein.

Lees het hele artikel op AD.nl (premium)

1 Comment

  1. Jammer,mijn dochter Emma is bijna afgestudeerd actrice en zangeres aan de toneelschool in Utrecht en wil graag speaking parts in kwalitatief goede Nederlandse films of series. Ze heeft een eigen website en je kunt haar googelen onder emma van hommelen (dochter van arie van hommelen,ex Nederlandse Filmdagen,ex Springhavermedewerker,opleiding Nederlands en Theaterwetenschappen Utrecht). Ik neem nog wel een keertje contact op met je,want ze zou graag vroeg getipt willen worden voor audities voor nieuwe projecten. Ze wordt in januari 2020 19 jaar,maar heeft binnen haar studie al leuke dingen geprewsteerd. Ze is op haar 16e meteen bij eerste keer auditie als enige aangenomen op de toneelschool en heeft zeker veel talent. Er zal wel iets in de genen zitten van mij den k ik,tenminste haar voorliefde voor toneel en film. Alvast dank voor het lezen van deze reactie en ik hoop dat je haar kunt helpen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*