Marianne Zwagerman: ‘Jongeren zijn al weg bij NPO 3’

De mediaspecialiste gelooft niet dat de jongeren worden weggejaagd, wanneer NPO 3 een regiozender gaat worden. De jongeren zijn al lang weg, schrijft Zwagerman in haar nieuwe BNR-column.

Marianne Zwagerman: ‘We houden een hele zender zonder kijkers in de lucht om via een U-bocht dure web-tv te maken. Toch zijn er nog altijd Kamerleden die vast willen houden aan de zender, zoals Lisa Westerveld. Ze schreef in het AD dat Minister Slob jongeren wegjaagt als hij NPO3 ombouwt tot een bejaarde regiozender. Onzin, de jongeren zijn al weg, je kunt ze hooguit terughalen. Door makers de ruimte te geven om, publiek gefinancierd als het niet anders kan, relevante video te produceren.’

Lees of beluister haar hele column op BNR.nl

1 Comment

  1. Marianne Zwagerman: kwantiteit en kwaliteit bijten elkaar nu eenmaal. Rendement denken is ergens ook armoedig redeneren. De PO is er juist om tevens specifieke doelgroepen te bedienen, omdat wegens het kortzichtige marktstreven zij anders nooit aan bod kunnen komen. En nogmaals: digitale communicatie zal de analoge informatie-overdracht en uitwisseling nooit geheel kunnen vervangen. Niet iedereen heeft een aandachtspanne van minder dan 5 minuten, het concentratievermogen van een cerebraal 1-cellige en de onrust, oppervlakkigheid en wispelturigheid van een peuter of kleuter!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*