Regionale omroepen vanaf nu te zien op NLZIET

De programma’s van de regionale omroep zijn vanaf vandaag ook bij NLZIET te bekijken. Het gaat om de live- en replaystreams van alle dertien regionale publieke omroepen.

De programma’s van de regionale omroep met nieuws, cultuur en evenementen, kunnen door de samenwerking met NLZIET nog meer kijkers bereiken. Het toevoegen van de regionale omroep aan NLZIET sluit aan op de ambitie van minister Slob dat Nederlandse media meer samenwerken om Nederlanders te voorzien van goed en gevarieerd media-aanbod.

Alle dertien regionale omroepen zijn vanaf nu in NLZIET te zien. Het gaat om de programma’s van RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1. Door de samenwerking groeit het aanbod van NLZIET naar 34 livestreams en naar meer dan 100.000 on demand programma’s. Nu zijn de programma’s van de regionale omroep nog even in SD beschikbaar, maar over enkele dagen is dat in HD.

Over de regionale omroep 
De RPO is op basis van artikel 2.60a lid 1 van de Mediawet het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de regionale publieke omroep in Nederland. De RPO bevordert samenwerking tussen de regionale omroepen onderling en met de landelijke en lokale publieke omroep. In Nederland zijn dertien regionale publieke omroepen. De regionale omroep ziet het als zijn hoofdtaak zich sterk te maken voor een goede, pluriforme, nieuws- en informatievoorziening in de regio. De regionale omroep onderscheidt zich daarbij duidelijk van de landelijke en internationale media; geen ander medium staat met beeld, geluid en woord zo dicht bij de burger als de regionale omroep doet. Naast nieuws en informatie zijn ook de identiteit en cultuur van Nederland belangrijk. Belangrijke evenementen zijn te zien en te volgen op de regionale kanalen. 

Over NLZIET 
NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV. Met de online tv-dienst NLZIET kunnen kijkers op één plek het meest uitgebreide online Nederlandse televisieaanbod bekijken. Via de apps voor web, mobiel, Apple TV, Android TV, PlayStation 4 en smart tv zijn programma’s uit het online aanbod van de omroepen in hoge kwaliteit live, terug en vooruit te kijken, veelal zonder reclame en maandelijks opzegbaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*