Marco Zwaneveld (NENT Group/Viaplay): “Olav Mol en Jack Plooij zijn geen commentaarduo”

Olav Mol en Jack Plooij lieten de afgelopen week publiekelijk merken dat ze het moeilijk vonden dat er geen contact met hen was opgenomen. Ook niet voor de “commentaartests” die Viaplay heeft gedaan. In een interview met Streamwijzer meldt Marco Zwaneveld (Head of Sports bij Viaplay) waarom Mol en Plooij niet benaderd zijn als commentatoren voor Formule 1-races.

Marco Zwanenburg: “We hebben vanaf het begin besloten dat we duocommentaar gingen doen. Dat stond buiten kijf. We zochten het liefst naar een bestaand duo dat elkaar goed kan aanvullen. Iedereen ziet Olav en Jack ook als duo, maar het is niet een commentaarduo. Met Nelson en Melroy hebben we twee gigantisch goede mensen die al een bijzondere chemie hebben, waardoor ze over dat deel niet na hoeven te denken. Alles gaat in een soort natuurlijke flow in elkaar over en het is nu enkel een kwestie van het verhaal vertellen.”

Zwaneveld ziet Viaplay als een aanvulling op het huidige landschap, “Iedereen heeft films, iedereen heeft series, iedereen heeft Originals. De meesten hebben ook kinderprogrammering. Wij hebben daar nog een takje bij en dat is sport. Dat gaat niet alleen over de Formule 1, maar ook Premier League voetbal, Bundesliga voetbal, darts en er gaat nog veel meer komen.“, aldus Zwaneveld

Lees verder op streamwijzer.nl

26 Comments

 1. Tja, wat je jezelf vertelt ga je geloven. Ik zit niet op een commentaar duo te wachten, nog meer gelul. Ziggo heeft het ook geprobeerd en was al geen succes!

  NENT/Viaplay had jullie eens verdiept in wat mensen willen, Ziggo hield hier goed rekening mee en heeft F1 groot gemaakt in Nederland (ik kijk al vanaf ’96). Jullie gooien alles zo het putje in!

  • Ziggo heeft dat niet geprobeerd. Ze hebben op een blauwe maandag wel eens Guido van der Garde naast Olaf gezet. Maar Guido is geen presentator en Olaf wil niemand naast zich hebben. Dus dat was nooit een succes geworden.

   Deze gasten werken al samen en hebben dus een goede chemie.

   En Ziggo heeft F1 niet groot gemaakt. Dat heeft Max Verstappen gedaan. Dat Ziggo het toevallig uitzend veranderd daar niet zoveel aan. Net zo min dat het uitmaakt hoe lang je al F1 kijkt..

   Ik kan in ieder geval niet wachten op het nieuwe format. Hoe beter Max elk jaar wordt, hoe slechter Ziggo sport is geworden.

   Dus wat jou mening is, is niet wat alle mensen willen.

  • Max heeft F1 groot gemaakt. En je merkt het wel weer nu, alle mannetjes bij Ziggo F1 vinden zichzelf belangrijker dan de sport.

 2. Blijkbaar heeft de Ziggo sport kijker een andere mening hierover, gezien de massale klachten richting VIA play. We zullen volgend jaar zien wie er gelijk had.

 3. De f1 kijker heeft niks met een voetbal of een darts commentator het racen moet in hart en nieren zitten.

  Dat voel je. Je hebt een bepaalde klik met elkaar. Olav mol is f1,zonder zijn stem geen viaplay.

  Ik heb een abbonement bij f1tv genomen kijk wel zonder commentaar.
  En robert doornbos vervangen door eigenwijze tom coronel hahahaha het moet niet gekker worden. Jullie slaan echt de plank mis.

 4. Dankzij de deense gigant net als maersk dsv dfds e5c etc wordt F1 geminimaliseerd door de generatie die nog in de pijp zaten toen beroemdheden de sport hebben groot gemaakt. een groot verlies maar daar komen ze vanzelf wel achter. Die kale heb meer verloren dan zijn haar. 👍

 5. Zo’n domme zet van NENT/Viaplay. Een commentaarsduo die feitelijk nog geen stijldans wedstijd kunnen verslaan. 30 jaar lang kennis van alle in & outs van de Formule 1 zo in de vuilnisbak.. Belachelijk. We zullen zien hoe lang het duurt voordat ze daar achter komen. I’m pissed off!

  • Het zal geen enkel gemis zijn dat plooij en mol geen verslag meer doen…voor de echte kenners riepen ze alleen maar irritatie op..kwam alleen maar onzin uit

 6. Super blij dat Olaf weg is. Zovaak verkeerd commentaar geven over wat er op de baan gebeurd en wie er heeft ingehaald (corrigeert die ook wel). Heb vaak F1 gekeken en toen bewust op ander commentaar gezet. Zoveel meer info zonder onzin tussendoor. Duo commentaar krijg je ook een discussie en blik vanuit verschillende perspectieven.. niet alleen wat Olaf vind.

  En helemaal eens met comment hierboven dat Olaf geen duo wilt doen. Dus jammer voor hem. Had die ook met de tijd mee moeten gaan

  • Het rammelt ervan bij ziggo van dat soort verslaggevers. Kijk maar naar Spaans voetbal met Sierd de Vos die kraamt ook alleen maar onzin uit. Zeker een bepaalde soort/Ziggo stijl die men hanteert. Allemaal wijsneuzen.

 7. Het was toch ook drama dat commentaar van Mol.
  Vaak veel te laat met reageren met ontwikkeling en in de race.
  Onze pitreporter Plooi vindt zichzelf alleen maar leuk.

 8. Het was toch ook drama dat commentaar van Mol.
  Vaak veel te laat met reageren mbt ontwikkelingen in de race.
  Onze pitreporter Plooi vindt zichzelf alleen maar leuk.

 9. Duo commentaar.. net zo als moto gp….dikke bagger … suc6 nent.. met een half jaar aan de deur bij mol en co voor excuses., voor het aan nemen van een zwemcommetator of .
  zoiets…

  • Verandering hoeft geen achteruitgang te betekenen .Olav Mol is een goede commentator maar hij is geen F1 gewoon een journalist zoals zovelen. Doornbos is slick een gladde vlotte prater .Giedo van der Garde is een goede keuze veel rustiger als die andere schreeuwers .Elk nadeel heeft z’n voordeel Plooij zijn we van verlost zal gerust een aardige man zijn maar ik vindt het een clown met een antenne op z’n rug .En de nerd van Gameren was voor mij ook een bron van ergenis .Nent heeft vooral gezien hoe zij het niet willen gaan doen meer objectief is gewoon goed .Ziggo sport is de Max Verstappen fanclub en totaal niet objectief

 10. die Marco Zwaneveld moet eens zelf luisteren naar de zielige commentaren nu bij F1, dat zou Viaplay wellicht meer leden opleveren. Professioneel commentaar kost geld dus doe het dan goed of helemaal niet. Luister nu naar Olav en Jack in Belgie, toppie!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*