Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman naar SBS6

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman krijgen hun eigen programma bij SBS 6. Deze zomer zullen zij de plaats innemen van de heren van Vandaag Inside.

Voor Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen eindigt het televisieseizoen op 2 juni. Het drietal zal in augustus weer terugkeren.

In de tussenliggende periode is het de taak van Marcel en Gijs om het gat op te vullen op SBS 6, zoals gemeld door RTL Boulevard. De precieze invulling van het programma is nog niet bekend.

21 Comments

 1. Wat moeten die 2 linkse gedraaide yoghurt eters bij het toch wat rechtsere SBS, als je dit vergelijkt met een RTL b.v.?

  • @Marcel; perfect geformuleerd! Een totale miskleun van SBS6 om deze 2 linkse figuren die normaal gesproken op SBS6 kijkers en BBB stemmers neerkijken een programma te gunnen.

  • Wat Mars en Gijsje bij SBS6 doen? Geld verdienen, veel geld. Als oude gezworen vrienden zijn ze ooit uit armoede n pannekoeken-caravan begonnen en dachten na dit mislukte avontuur, Dit kan en moet beter. Voilà en Marcel heeft wel eens gezegd, of t zijn mijn woorden, dat ie desnoods zn moeder verkoopt voor aandacht, want aandacht is meer verkoop van zn boeken en meer verkoop is meer geld en meer geld maakt gelukkig!

 2. Deze heren passen toch niet in de SBS6 line up met de Meilandjes, Peter Gillis, Gordon, onderbuik roeptoeters van VI en Wendy. Het zal mij benieuwen hoe fanatiek ze gaan meedoen met die knikkershow.

 3. Ik hoop dat ze een beetje een capabele redactie krijgen bij SBS want 5 dagen per week is toch wat anders dan een wekelijks keuvelprogrammaatje bij BNNVARA met leuke zinsnedes die van een kaartje worden afgelezen.

  • Een kneiter rechtse redactie/eindredactie dan en niet zoals bij al die andere talkshows van die linkse studentjes/stagiaires die alles weer bepalen om maar vooral in de pas te lopen van de gevestigde orde. En dan wil ik nog wel eens zien of die 2 echt aan willen beginnen.

 4. Media Inside had op NPO3 zo’n 8% marktaandeel en was daarmee een van de weinige successen op NPO3. Qua marktaandeel op het eerste oog interessant maar ik vind het duo niet echt op SBS passen, had dan liever Jan Roos en Dennis Schouten gezien als pilot. Maar goed, die gaan nooit bij de man werken die ze aanklaagt voor 27 ruggen.

 5. Misschien een idee voor Gijs en Marcel om eerst eens te bellen met Jack Spijkerman?

  John de Mol is de wanhoop nabij mensen…

 6. Hahaha, wat een haat! Sinds wanneer gaat het over links en rechts? Sinds mensen alles op die manier indelen. Zo ontzettend navelstaarderig.

  Lineaire tv gaat over marktaandeel, en marktaandeel is reclamefilmpjes verkopen. Ja, het komt gevoelsmatig wat vreemd over misschien op SBS, maar die jongens gaan gewoon een stuk marktaandeel pakken en John gaat geld verdienen.

 7. De heren passen best bij SBS6 als je vanuit VI de lijn doortrekt.
  SBS6 moet wel de koers veranderen van de zender en stoppen met al die talent/bn’r spel programma’s vanuit een Led verlichte studio en hotseats. Stop daarmee! De kijker hoeft het niet te zien! Reallifesoaps van Meiland, Gilles en Urk vindt de kijker blijkbaar wel leuk maar, dat wil niet zeggen dat iedereen geschikt is voor zo’n soap.

  Naast deze 2 talkshows, Hart, show, reallife soaps meer inzetten op crime, eng programma’s en realitygames. Minder op vernieuwende talent/spel studio programma’s. Breng dan gewoon Popstars terug op de vrijdagavond. Groeten uit de Rimboe (in iets aangepaste versie), Peking Expres vips op de zondagavond. Miljoenenjacht en Wie van de 3 natuurlijk wel behouden als studio programma’s. En gooi Gordon, Wendy, Winston en Kees eruit.

 8. Iedereen maakt het hier allemaal veel te ingewikkeld! SBS6 moet gewoon blijven wat het is. EEN RECHTSE SENSATIEZENDER! Met roddel, sensatie en spraakmakende programma’s. En poeslief voor politici als Geert Wilders en Caroline van der Plas

  • ”Rechtse sensatiezender”.

   Tooske Ragas, Leonie ter Braak, Marc-Marie, Georgina Verbaan, Amara Onwuka, Roos Schlikker, Brecht van Hulten, Carolina lo Galbo, Anouk Smulders, Merel Westrik, Tess Milne, Guido Weijers, Britt Dekker, Kees van der Spek.

 9. @Michel; jawel, De Telegraaf heeft ook een tijdje aandelen gehad van SBS6 en de Amsterdamse Grachtengordel keek ook altijd neer op volks en campingzender SBS6. In het begin was de slogan nieuws dat je raakt een slogan dat zo door De Telegraaf bedacht kon worden.

  De grote fout die John de Mol hier begaat is dat hij van SBS6 een slap aftreksel van RTL4 wil maken. Een brede familiezender. Dat werkte in 1989. Het is nu 2023. Een tv zender moet juist een scherp profiel(liefst rechts)hebben. Dit is precies de reden waarom HLFL8 geflopt is. Een niks zeggend praatprogramma met dezelfde politiek links correcte woke gasten die je ook bij Op1 en Jinek ziet. ALS meneer de Mol slim is maakt hij van SBS6 weer de zender die het in de beginjaren was.

 10. @HB Ik snap wel wat je bedoeld. Dat eerste weet ik natuurlijk.

  Met je plan om SBS6 terug te brengen naar hoe het in het begin was ben ik het deels mee eens. Een op een de zender weer zo maken zoals toen gaat niet werken. Daar de zender toen ook op jongeren gericht was. Het zou nu breder moeten met er juiste mix aan programma’s. Die kant lijkt het nu stukje bij beetje op te gaan. Waar ze wel echt mee moeten stoppen zijn die zogenaamde nieuwe spel/talent formats (al dan niet met bn’rs) Daar zit helemaal niemand op te wachten. En nee het moet ook geen tweede RTL4 worden. Eigenlijk moet SBS6 een soort commerciële TROS/Veronica zijn.

  • Toch zijn er een hoop programma’s die prima werken. Het Jachtseizoen, Ik hou van Holland, De Alleskunner, Wie van de Drie, Miljoenenjacht.

   Het zijn vooral de recente studioshows van John de Mol zelf die floppen zoals Think Inside The Box, Liedje op het Eerste Gezicht, Wie kent Nederland. De programma’s van andere producenten zoals De Alleskunner of Code van Coppens slagen namelijk wél.

   Eigenlijk zijn van Talpa zélf alleen Marble Mania, Onmogelijke Duetten en The Tribute, Battle of the Bands gelukt.

 11. @Kijker Ik bedoelde niet niet eerste programma’s die je noemde. Natuurlijk moeten ze doorgaan met Miljoenenjacht, Wie van de 3, De Alleskunner en Ik Hou van Holland natuurlijk. Al mag die laatste wel eens vervangen worden voor iets anders.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*