Makers Hart van Nederland lanceren nieuwe podcastreeks: ‘Moord in de spirituele winkel’


Na de veelbeluisterde serie Bloedband eerder dit jaar lanceert Hart van Nederland een tweede true crime podcast: Moord in de spirituele winkel, een podcast over de moord op Ichelle van de Velde. Wekenlang zoekt het Zeeuwse Oostburg naar de 29-jarige Ichelle en pas maanden later wordt ze levenloos gevonden. Niemand begrijpt wat er is gebeurd met de rustige, vrolijke eigenaresse van een naaiwinkeltje. Hart van Nederland-verslaggever Maike Senders gaat op zoek naar antwoorden door gesprekken te voeren met nabestaanden over die weken van onzekerheid, het verlies en het onbegrip. Moeder Miranda, vader Rob, broer Jeffrey en vriendinnen Jacklyn en Bianca geven de luisteraar in deze serie een inkijk in een van de meest indringende moorden die ons land de afgelopen jaren heeft gekend. 

Maker Maike Senders over Moord in de spirituele winkel“Jeffrey, de broer van Ichelle, zocht een paar weken na haar verdwijning contact met de redactie van Hart van Nederland. De familie maakte zich zorgen, het was niets voor Ichelle om zomaar weg te gaan zonder iets te laten weten. Deze zaak heeft mij als verslaggever vanaf het begin enorm beziggehouden. Toen verdachte Sandra H. werd opgepakt, werd de zaak alleen maar intrigerender. Ze was notabene een vriendin van Ichelle en had een spirituele winkel twee deuren naast haar naaiatelier. Kort nadat Ichelle’s lichaam werd gevonden, had ik een interviewafspraak met Jeffrey en heb ik haar moeder Miranda voor het eerst ontmoet. Ik merkte dat de impact van de moord heel groot was in het Zeeuwse dorpje. Met broer Jeffrey en moeder Miranda heb ik in de loop der tijd een vertrouwensband opgebouwd en waren zij bereid mee te werken aan deze podcast, samen met vader Rob en vriendinnen Jacklyn en Bianca. Ik hoop dat de luisteraars na deze podcast weten wat voor mooi mens Ichelle was. En hoe vreselijk zinloos haar dood is geweest.”

De verdachte van de moord op Ichelle, Sandra H., heeft inmiddels bekend. Vandaag diende een pro-forma zitting, de inhoudelijke behandeling van de zaak start in november dit jaar. Actuele ontwikkelingen komen later terug in de podcastreeks. 

Moord in de spirituele winkel is de tweede true crime podcastserie van Hart van NederlandBloedband, de serie over naasten van daders van ernstige misdrijven, is meer dan een half miljoen keer beluisterd en stond wekenlang in de hoogste regionen van de hitlijsten van de verschillende podcast-apps.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*