Tijdelijke inflatiecompensatie voor AVROTROS-personeel

Alle AVROTROS-medewerkers met een CAO-contract krijgen maandelijks een extra bedrag van 100 euro netto. Dat meldt Villamedia vandaag. De omroep hoopt dat haar medewerkers daarmee de door de inflatie explosief gestegen kosten in hun levensonderhoud kunnen betalen.

“Over augustus is de inflatie zelfs verder opgelopen naar 12 procent. Dat is het hoogste cijfer ooit in Nederland gemeten. De overheid zal pas vanaf 2023 maatregelen nemen om de afgenomen koopkracht te compenseren”, “We hebben daarom besloten dit aan te wenden om zo een bijdrage te kunnen leveren aan jullie gestegen kosten.” meldt de omroep aan haar medewerkers.

AVROTROS kon de CAO open te breken, maar door eerdere bezuinigingen komt er dit jaar budget vrij dat hiervoor gebruikt kan worden. De omroep weet dat deze compensatie niet problemen oplost, maar zij hoopt hiermee een klein verschil te kunnen maken.”

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) juicht het initiatief van AVROTROS van harte toe en hoopt op navolging bij andere omroepen en mediabedrijven, laat secretaris Omroep Wais Shirbaz aan Villamedia weten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*