EO maakt prikkelarme podcast

image

Vorige week lanceerde de EO de nieuwe NPO Radio 1 podcast ‘Long Covid, de schaduwpandemie’ waarin journalisten Anne-Sophie van den Toren en Rianne van der Linden uitzoeken wat Long Covid nu eigenlijk is. Omdat een podcast met muziek voor sommige Long Covid-patiënten te veel prikkels bevat, hebben de makers besloten om een speciale prikkelarme versie van de podcast te maken, zonder achtergrondmuziek. 

Last van prikkels
Mensen met ernstige langdurige Covid-klachten hebben vaak last van een overdaad aan prikkels. De podcast, waarvoor Darius Timmer muziek componeerde, is daarom voor veel patiënten wat te veel van het goede. Makers Anne-Sophie van den Toren en Rianne van der Linden: “Toen de eerste twee afleveringen vorige week online stonden, kregen we van verschillende kanten reacties van Long Covid-patiënten die niet konden luisteren door de veelheid aan prikkels. Dat vinden wij natuurlijk heel vervelend voor hen, dus hebben we besloten om ook een prikkelarme versie te maken. In deze prikkelarme versie hebben we de achtergrondmuziek weggehaald. “ 

Vanaf vrijdag 9 september is deze prikkelarme versie te vinden in dezelfde podcastfeed als de andere drie afleveringen die inmiddels online staan. De prikkelarme versies zijn herkenbaar aan het roze logo. 

Over de podcast ‘Long Covid, de schaduwpandemie’ 
Journalisten Anne-Sophie van den Toren en Rianne van der Linden zoeken in deze podcast uit wat Long Covid nu eigenlijk is. Hoe worden de symptomen veroorzaakt? Gaat er bij deze mensen iets mis in het lichaam? Of speelt ook de psyche hier een rol? En: hoe moeten we hier als maatschappij mee omgaan? Moet de kans op Long Covid een rol spelen in het toekomstige coronabeleid? Je hoort het in ‘Long Covid: de schaduwpandemie’, een wekelijkse podcast van de EO voor NPO Radio 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*