Makers antihomofilm bieden excuses aan

Vlogger Seif Embaby: “Wij kennen zelf homo’s, we werken samen met homo’s en we helpen homo’s. Als jullie bewijzen willen, dan kunnen wij dat bewijzen.”

Begin deze week was er in de media veel ophef over een Youtube-video, waarin homo’s grof worden beledigd. Vloggers van het onbekende kanaal BeterBekendTV gingen in Hoofddorp de straat op om te vragen hoe mensen zouden reageren als hun zoon homoseksueel blijkt te zijn. Sommige antwoorden zijn zo schokkend, dat de lokale politieke partij aangifte heeft gedaan.

Eén van de haatzaaiers was een bezorger van pizzaketen Papa John’s. De pizzaketen heeft duidelijk gemaakt dat er ‘gepaste maatregelen’ tegen de medewerker genomen zouden worden.

Onder druk van ZoominTV is de video door vlogger Seif Embaby offline gehaald. ‘Anders zou de samenwerking stoppen’, heeft een woordvoerder aangegeven. De vloggers bieden nu via een nieuwe video hun excuses aan. In de ruim 5 minuten durende video struikelen de vloggers bijna over de excuses om hun vloggercarriére niet in rook op te zien gaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*