Maarten van Rossem: Top 2000 is ‘opgeklopte opwinding’

Maarten van Rossem bekritiseert in zijn nieuwste podcast het succes van de Top 2000. ‘Het is het aller- aller- aller on-interessantste programma’s ter wereld. Het is elk jaar dezelfde tweeduizend nummers met de bijbehorende opgeklopte opwinding’.  Ook gaat hij in op de vraag of hij als NPO-gezicht geen positief reclamepraatje dient te houden over dit radio feestje. 

De periode tussen Kerst en Oud & Nieuw voelt voor Maarten als één lange, saaie, grijze, suffe zondag. Hij is dolblij als de week voorbij is. En dat terwijl er toch behoorlijk wat vermaak is. Miljoenen luisteraars stemmen af op de Top 2000. En voor de niet-muziekliefhebbers is er schaatsen. Is dat niks voor Maarten? Hij legt het uit. Verder praten Maarten en Tom over lijntjes coke, avonturen in de supermarkt en Thierry Baudet die niet gebeld werd.

Fragment
Het hele fragment kunt u hier beluisteren:


11 Comments

 1. Eindelijk iemand die er wat van zegt.
  Maar gelukkig hebben we nog de top 2500 op kanaal 610 Ziggo.
  Geen opwinding, veel betere muziek.

 2. Maarten kan altijd nog een klassieke Bambi van Disney opnieuw gaan bekijken met een schaal vol kaaskoekjes, een mok koffie ,gezellig en knus in zijn dikke zwarte trui.

 3. De Slimste is ook elk jaar 2x een seizoen exact de zelfde opgeklopte onzin. Met zogenaamde bekende Nederlanders als kandidaten. De zelfde weetjes die Maarten vooraf allemaal opzoekt en de zelfde grapjes en teksten van Phillip. Dan heb ik liever de TOP 2000.

  • Los van de top2000. De hype rondom De Slimste begrijp ik ook niet. Het spel is elk jaar exact hetzelfde. Volgens mij is alleen de grafische stijl een keer aangepast. Daarbij: omdat er nu steevast twee seizoenen per jaar zijn komt de bodem van ‘bekende’ mensen die deelnemen toch ook een keer in zicht. Zou teruggaan naar één keer per jaar dan geen beter idee zijn?

 4. Maarten van Rossem heeft de radio waarschijnlijk niet eens aanstaan. Als hij dat wel doet en heeft afgestemd op NPO Radio 2 met de Top 2000, zal hij eraan verslaafd raken. En kan hij dan net zoals vele Nederlanders, niet meer bij de radio wegkomen. Vergeet daarbij de volle schaal met oliebollen niet. Dans op de lekkerste muziek uit de 70’s, 80’s, 90’s, 00’s en 10’s.

 5. Van Maarten van Rossum is bekend dat hij een nachtmens is. Hij zal vast wel eens fragmenten op tv hebben gezien van de nachtuitzendingen van de top 2000. Als je dat hebt gezien, dan kun je het helemaal met hem eens zijn. Kijkers die via Zoom kunnen deelnemen en de gekste dingen doen, met de complete families, om op de tv te komen. Niet te geloven. Het ergste is nog dat de dj’s met deze misère meedoen. Een Rick van Veldmuizen die spastische tongbewegingen maakt. En nog erger Jeroen van Inkel, die tijdens het lied van John Denver leaving on a jet plane, met de studio crew papieren vliegtuigjes gaat gooien.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*