Opvolger van Minister Slob wordt D66’er

Zojuist is de ministerpostverdeling bekendgemaakt. De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, maar ook de staatssecretaris voor Media en Cultuur zal door D66 worden aangeleverd.

Wie er namens de partijen minister worden, wordt zondag pas bekend als de agenda van formateur en beoogd premier Mark Rutte bekend wordt. Hij ontvangt vanaf 3 januari de nieuwe bewindspersonen voor een gesprek. Op 10 januari staat het nieuwe kabinet op het bordes.

11 Comments

 1. Dacht ik wel al, zo voorspelbaar dit, mijn geloof in de publieke omroep was al naar nul gezakt maar dat gaat nu onder het vriespunt!
  Met D66 aan het roer weet je het wel hoe zij de publieke opinie wil gaan beïnvloeden ( als ze dat al niet doen , zie de kaag docu) nee bij de mainstream media moet je nu helemaal niet meer zijn voor eerlijk onafhankelijke nieuws !

 2. Dat is inderdaad zorgelijk.
  En:
  hoe kun je er als regering voor kiezen om op 1 departement zowel de minister als de staatssecretaris uit 1 partij te halen?

 3. De minister en OCW en staatsecretaris van media & cultuur een D66’er? Nou dan is het duidelijk wat we de komende jaren op de NPO kunnen verwachten!

  Namelijk; genderneutraliteit(dus vooral geen meneer/mevrouw maar het), doodgegooid worden met klimaatverhalen, zeer positieve verhalen over massa immigratie en zeer negatief over de PVV, JA21 en FVD berichten! En natuurlijk ook zeer negatief over de Republikeinse partij en Trump zijn terwijl Joe Biden en de Democratische partij niks verkeerd kunnen doen.

  Ongehoord Nederland is net op tijd het publieke bestel binnengekomen want met D66 aan het bewind was dat nooit gebeurd. De NPO voor ons allemaal? Wie nog in dat sprookje geloofd….

   • Pvv zou de publieke omroep al lang opgeheven hebben , en die 8 miljoen wat het jaarlijks kost hebben overgeheveld naar de zorg!

    Radio en tv kan net zo goed of zelfs beter uitgevoerd worden door commerciële partijen, zonder dat daar de belasting betaler voor hoeft bij te dragen

 4. Shula Rijxman is die kandidaat?
  Ze heeft per 1-1-2022 geen baan meer nu ze bij de NPO vertrekt en benoemingstermijn er op zit….en laat zij nu net van D66 zijn…?!?

  • Shula??????? De vrouw die de publieke omroep heeft verkwanseld !!!!!En schrijf ‘ns onder Uw naam en niet ’n synoniem , bah . De verschuil politiek is Shula-eigen !!!! Bent U niet Shula zelf,,,,,,,,, die onder ’n schuilnaam naar ’n nieuwe vet-betaalde baan hengeld !!!!Wat ’n enge achterbakse mentaliteit !!!! Ozo !!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*