Maaike Schoon wordt nieuwe VPRO-presentator Buitenhof

Nederland, Foto: Merlijn Doomernik Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

Maaike Schoon (1984) gaat namens de VPRO Buitenhof presenteren. Schoon: ‘Buitenhof is al sinds 2015 mijn favoriete programma om te maken, eerst als redacteur en nu als presentator. Een journalistiek instituut, waar je bij uitstek de diepte in kan. Ik vind het een enorme eer dat ik daar nu als presentator aan mag bijdragen.’


Journalist Maaike Schoon heeft als focusgebieden economie en politiek. Ze begon in 2008 bij Het Parool en werkte daarna bij Opzij, waar ze columns en essays schreef, en interviews maakte. In 2015 werd ze senior redacteur bij Buitenhof.

Sinds 2018 werkt ze als journalist voor Vrij Nederland. Ze doet onderzoek en interviewde topeconomen als Thomas Piketty en Mariana Mazzucato. Ze werkt, ook voor Vrij Nederland, aan een boek over de woningmarkt. En ze was hoofd research voor de docuserie Waarde van de Aarde (met Twan Huys), een serie over grondstoffen, politiek en belastingontwijking. 

Buitenhof is een samenwerkingsverband van VPRO, BNNVARA en AVROTROS en wordt afwisselend gepresenteerd door Maaike Schoon, Twan Huys en Pieter Jan Hagens.

Uitzending: vanaf zondag 29 augustus, 12.10 uur op NPO 1.

5 Comments

  1. Deze mevrouw zal wel het volgende profiel hebben; politiek links georiënteerd zijn, zwaar anti PVV en Forum voor Democratie zijn, voor genderneutraliteit en andere woke onderwerpen.

  2. Maaike verrijkt.
    Afgelopen zondag naar Buitenhof gekeken. Mijn eerste kennismaking met Maaike en een heel positieve. Dat ze gespannen is (dat moet eigenlijk wel als je in je eentje zo’n programma doet) is niet aan haar af te zien. Qua voorbereiding is alles helemaal in orde. Haar benadering van de gasten is direct, maar niet agressief. Ik heb moeten huilen en dat was volkomen onverwachts: Haar interview met Ignatieff was zo subliem, verhelderend èn ontroerend, dat het me mijn hele dag is bij gebleven. Op iemand als Maaike moeten we zuinig zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*