Luistercijfers week 47: NPO Radio 5 haalt NPO Radio 2 in dankzij Evergreen Top 1000

De NPO deed goede zaken afgelopen week: in de top vijf staan drie NPO radiozenders. Ook NPO 3FM komt weer eens boven de 2% marktaandeel uit. Dit lijkt vooral ten koste te gaan van twee Talpa stations: Sky Radio verliest maar liefst 2% marktaandeel en Radio 10 0,7%. Ook 100%NL, Qmusic en JOE verliezen marktaandeel maar het DPG station Q blijft wel marktleider dankzij een hoog weekbereik.

Het effect van extra doorluistering tijdens hitlijsten blijkt maar weer eens, ook bij Radio Veronica die de Top 1000 allertijden uitzonden. De vraag blijft of deze bijbehorende ‘manipulatie’ van de luistercijfers betrouwbaar is, waar toch nog velen hun vraagtekens bij zetten aangezien de groep respondenten voor sommige doelgroepen erg klein is.

8 Comments

  1. Weekkoersen en de meeste winst voor Radio 5 komt van Sky Radio. En dat Radio 5 op de etherfrequentie van 3FM moet, die naald blijf vooralsnog niet hangen, hangen, hangen, hang …

  2. Het marktaandeel van Radio 5 zou veel hoger kunnen zijn als het een FM frequentie had en dan gelijk het best beluisterde NPO station zijn

  3. Ik vond de platen in de top 1000 véél leuker dan die hele top 2000 van npo2. Die laatste laat jouw voorkeurstem niet horen. ” omdat het niet in hun format” thuis hoort.Belachelijk!!! Je mag stemmen, maar jou stem is niet belangrijk!! Dus ik vond de top1000 op radio5 verfrissend en eerlijk. Volgend jaar wéér luisteren. In mijn dagelijks leven ga ik naar radio Caroline Flashback, lekker veel 60er jaren muziek.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*