Luistercijfers week 43: Sky Radio de nieuwe bereiksleider met bijna 4 miljoen luisteraars

Talpa’s Sky Radio bereikte in week 43 de meeste luisteraars. Qua marktaandeel staat het station op een derde plek, voorafgegaan door Qmusic en NPO Radio 2.

Opvallend is de daling van in luistertijd van alle Talpa radiostations. Een oorzaak zou kunnen zijn de ellenlange reclameblokken vol crosspromotie van John de Mol’s TV zenders en Linda de Mol’s bladen.

Ook Radio Veronica (Mediahuis) daalt flink in luisterduur, van 93 naar 79 minuten. Het station JOE van DPG stijgt daarentegen goed in luisterminuten waardoor het marktaandeel naar 4% schiet.

6 Comments

 1. Sky is het enige station dat de kracht heeft zelf te kunnen overleven zonder daar diskjockeys voor nodig te hebben en dat al jaren door weer en wind, het heeft 6 jaar onomstotelijk op nummer 1 gestaan en kende enkel een dip van 2005 t/m 2011, waarna er door goed beleid van TMG (die een wat minder goed beleid bij Veronica voerde) het station werd gemoderniseerd en weer steevast in de top 5 staat. Talpa mag zich met de handjes wrijven dat ze The Christmas Station in hun bezit hebben. Zij zijn nu hun best scorende station.

 2. De mega lange reclameblokken weerhouden mij ook naar Talpazenders te luisteren.
  Helaas zijn veel Talpa maar ook dpg internetstations vergeven van de commercials inmiddels zeer jammer

 3. Zo om 20 uur begint de tweede aflevering van de Radio 2 pubquiz onder de bezielende leiding van Leo Blokhuis. Laat dat 8-uurjournaal is schieten en laat die buis uit. Heel leuk muziekamusement to 21.30 op YouTube en Facebook.

  https://youtu.be/3jAwNQEDvmM

  #Top2000Agogo

  • Het was weer ongehoord leuk. En vooral ook omdat het live is, dat geeft extra spanning, dynamiek en ongedwongenheid in de presentatie en alles lekker slow. Weer goed gedaan Leo! (en #team)

   Mooiste was wel de verrassende mashup van All I want for Christmas van Mariah Carey en Creep van Radiohead. Dat kan. 😉

   Voorlopige top 3 vanavond waren de teams #moedersfijnste #simplydad en #crompouce, maar winnen is niet belangrijk, zelfs actief meedoen niet. En ook al weet je veel niet, juist goed, dan steek je er wat van op. Tnx, tot volgende week en ik heb veel opgestoken.

   • Heb ik nog een bonus-koewisvraag. In de Radio 2 pubquiz moest je vijf intro’s van Beatleliedjes raden. Maar in 1975 maakte Barcley James Harvest het nummer Titles waarvan de tekst louter bestaat uit titels van Beatlesongs. Hoeveel waren dat er precies? Voor 5 punten … #top2000agogo

    https://l1nk.dev/HjtKV

    En een goede nacht.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*