Luistercijfers week 19: NPO Radio 2 zakt naar een tweede plek, JOE wint flink door komst Coen en Sander

Ook Radio 538 deed goede zaken vorige week, het staartje van de Millennium Top 1500 deed het een stuk beter dan de bovenste 750. De volgende keer de hitlijst dan toch maar halveren.

NPO 3FM lijkt niet te profiteren van alle rumoer rondom het Songfestival, het station blijft steken op 2,2 en kreeg er nauwelijks luisteraars bij, het gepronk en gedweep met met het ESF en ‘onze’ Joost Klein lijkt NPO Radio 2 juist luisteraars en luistertijd gekost te hebben. En terecht, wie gaat er nou een uur lang alleen maar Europapa draaien? Zo uitgekauwd en onnodig, verzien eens iets origineels Jasper de Vries.

Ondanks dat Coen en Sander voor JOE hun eerste uurtje lekker vantevoren opnemen (‘of vanuit thuis’) scoren ze toch aardig, een 0,4% erbij. Benieuwd of het doorgroeit als het eerste nieuwtje eraf is.

28 Comments

 1. Soms vraag ik me weleens af of je luistert naar de radioprogramma’s die je beschrijft in je stukjes. Ik luister elke ochtend naar Coen en Sander, maar dat is gewoon live. Vanaf 6 uur. Wat is dat voor gebazel over opnemen?

   • Ja en dat onder mijn eigen naam! Zouden meer mensen mogen doen, geeft zo’n comment net dat beetje extra in plaats van anoniem lekker veilig de toetsenbordterrorist uithangen, terwijl je morgen hoogstwaarschijnlijk weer braaf ja en amen moet zeggen tegen je baas en/of collega’s.

    • Je kan ook gewoon antwoord geven in plaats van een miskende moraalridder uit te hangen, Patrick. Het is een terechte vraag die gesteld wordt waar je gemakshalve geen antwoord op geeft

     • Is dit nou Johnny of Bart die het vraagt?

      Nou vooruit, ik vergeef je je identiteitscrisis. Ik zag bij zowel Coen als Sander een foto met ‘we doen het eerste uurtje vanuit thuis’ op hun socials. Daarna zag ik een filmpje van diezelfde ochtend met Coen en Sander in andere kleding in de studio. Wat haal jij daar uit, dat ze nou eenmaal liever in andere kleding thuis radiomaken dan in de studio?

    • Als de boodschap niet bevalt, noem je de afzender een toetsenterrorist. Zo werkt het dus? Even voor mijn beeldvorming…

     • Hij is zelf ook een toetsenbordterrorist, alleen is ie zo ijdel dat ie z’n echte naam wil gebruiken, en dan mensen aanvalt als ze ervoor kiezen dat niet te doen. Klassiek toetsenbordterrorisme.
      Als Kicken het echt allemaal zo goed geweten had, had ik wel ergens radio gemaakt momenteel of zenders uit het slop geholpen. Maar het orakel houdt het liever bij veilig kritiek uiten van achter z’n toetsenbordje

 2. Zo’n jonge zender als JOE haalt nu al.bijna 5% marktaandeel. Daar dromen ze bij Radio Veronica tandenknarsend van. In de onderste geledingen schiet het maar niet op. KINK zou qua muziek wat toegankelijker kunnen zijn.

 3. Kijk eens goed naar de cijfers van JOE. Bereik blijft gelijk aan vorige week, luistertijd daalt met 1 min. Hoezo JOE stijgt door komst Coen en Sander? Er is geen hond extra naar JOE gekomen afgelopen week ondanks de MEGA campagne. Hele slechte start en de mensen die t hebben gehoord zullen er deze week niet meer zijn. Logisch met een eerste uur dat gevoicetracked is. De tijd van luisteraars belazeren is voorbij. Werken voor je centen!

   • Nou nou…30.000 meer voor het hele station…dus niet alleen Coen & Sander. Knap hoor! Met een mega campagne rondom deze pubers, erg goed…hahaha!

    • Lekker kortzichtig. Ze zijn een week bezig! Haha.
     Dan kunnen we ook wel stellen dat het nieuwe kabinet geflopt is, hun akkoord is ook al anderhalve dag bekend en ze hebben nog niks opgelost.
     Hahah. Kortzichtigheid om je onderbuikgevoel kracht bij te zetten, sneu

    • rutger zei dat er niemand was bijgekomen. dat klopt dus niet. 30000 meer. ik heb niet gezegd dat het goed is enkel dat het meer is

 4. Nu was het vorige week ook een rare week met de Hemelvaart waarbij de heren het al weer welletjes vonden en er niet waren dus het valt me nog mee deze cijfers.

 5. Als ze de playlist van het Belgische JOE aan 80 – 90% aanhouden komt het zeker goed bij JOE NL.
  Luistert gewoon goed weg, goede muziek mix!

 6. Hey Patrick, ben jij zo anti-NPO dat je in de titel schrijft dat Radio 2 zakt naar de tweede plaats?
  Daar had natuurlijk iets over de nieuwe nummer 1, Q-Music moeten staan.

  Ook merkwaardig:
  “Ook Radio 538 deed goede zaken vorige week, het staartje van de Millennium Top 1500 deed het een stuk beter dan de bovenste 750. De volgende keer de hitlijst dan toch maar halveren.”
  Als je die hitlijst halveert, gooi je dus het best beluisterde deel weg???

  • Ja. Ik gun het NPO Radio 2 van harte. Blijft een marktvervalsend ‘publiek’ station, dat zichzelf gelukkig vakkundig om zeep aan het helpen is. Komt er wellicht eindelijk een einde aan dat popi jopi gedoe van publiek geld.

  • En jij snapt toch ook wel dat ik zeg dat 538 alleen de beste 750 moet uitzenden in plaats van 1500 tot 750, waar een hoop rommel, opgekochte non hits en flops in staan.

   Dat het destijds, al dan niet in opdracht of in samenwerking met de desbetreffende platenmaatschappij, een 538 dance smash is geweest of op de 538 playlist heeft gestaan wil nog niet zeggen dat mensen het nog kennen, of willen horen.

   Sowieso is dance heel snel outdated. Algemeen bekend trouwens dat 538 ook meeverdiende aan bepaalde platen op de playlist destijds, waaronder de dancesmash.

   Overigens maken ze bij 3FM dezelfde fout. Als het Megahit is geweest of lang op de playlist heeft gestaan is het ineens een classic. Yeah right, een flop is een flop, een hit is een hit.

   • Ik luister nooit naar 538. Is die Millenium 1500 een door de luisteraars gekozen lijst? In dat geval maakt het niet uit of het hits zijn of flops, de luisteraars hebben ze gekozen. En dan zijn de nrs 751-1500 vaak de platen die je weinig meer hoort en die de luisteraars dus graag nog eens willen horen. Bohemian Rhapsody en Paradise bij the dashboard light, hoe knap en hoe grote hit dat waren, die kennen we ondertussen wel.
    Wat betreft “een flop is een flop, een hit is een hit” heb je gelijk. De betekenis van “gouwe ouwe” (door de zeezender Veronica ingevoerd) is toch dat het een gouden plaat moet zijn geweest.

   • En toch luisteren er meer mensen naar de rommel, opgekochte non hits en flops van 538, dan naar bijvoorbeeld de Top 100 Allertijden van Veronica, waar de ‘grote hits’ in zouden moeten staan.
    Misschien willen luisteraars dus wel graag eens wat anders horen, en willen ze wel liever meer outdated dance of oude 538 dance smash horen, dan weer een station wat alleen de succesnummers uit de 80’s en 90’s draait

 7. @Patrick, je moet geen vraag stellen en dan de mogelijkheid om te reageren uitzetten.
  Maar Johnny en Bart zijn dezelfde. Wel eens gehoord van een dubbele naam? Niet zo achterdochtig doen hoor, is een lelijke eigenschap.

  Vraag van Patrick: “Is dit nou Johnny of Bart die het vraagt?”

  En om nog te reageren op je aanname over Coen en Sander die vanuit huis zouden werken, vroeger had je nog wel eens goeie nieuwtjes hier, tegenwoordig is de objectiviteit ver te zoeken en ben je toch een beetje de Yvonne Coldeweijer van de radiowereld geworden, alleen dan minder goed, blijkt wel

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*