Luistercijfers week 17: Radio 538 stijgt flink, NPO Radio 5 zakt

538 Koningsdag en de daarbij behorende TV registratie op SBS6 heeft het station geen windeieren gelegd. Ook 100%NL profiteert van de oranje gezindheid vorige week met een stijging van 0,5%. NPO Radio 5 wist niet te profiteren van de Nederlandse saamhorigheid en zakt 1,4%.

In ogenschouw moet natuurlijk ook genomen worden: de meivakantie, waarin Nederlanders veel in beweging zijn en hun (ochtend)routine anders is. Ook 3FM heeft hier last van, net als Sky Radio die het vaak van werkbeluistering moeten hebben.

26 Comments

 1. Geweldige prestatie van 538 ondanks alle malaise. Ik had daar wat meer complimenten van jou verwacht Patrick!
  Deze week zenden ze de top 538 uit en dat is ook top radio.

  • Een zwaluw maakt nog geen zomer Willem. Een station hoort consistent te zijn en langzaam te stijgen, dit soort trendbreuken zijn leuk maar een degelijke (muziek)programmering inclusief een scorende ochtend- en middagshow maakt het verschil.

  • Ze hebben 1 dag wat meer luisteraars gehad.Duhhh.
   Het blijft toch een flut station met kinderachtige kleuters van dj,s

 2. Helemaal eens uiteraard. Echter je bent altijd net wat zuiniger over de Talpa zenders dan over de anderen. Op zich is dit een hele knappe prestatie van een in malaise verkerend radiostation.

 3. Dit zijn leuke foefjes om de luistercijfers tijdelijk weer op te schroeven ook om na Koningsdag gelijk door te pakken met een lijstje om het momentum te vergroten. Veronica is op eigen kracht zonder lijstje in die week op te krabbelen na een succesvolle basispakket periode.

  • “Een succesvolle Basispakket-periode”. Wat versta je daaronder?
   Week 1 van het basispakket: 4,0% marktaandeel, week 2 van het basispakket 4,2%.

   Veronica schommelt altijd tussen 3,5 en 4,5%. Al jaren, dus ik ben benieuwd naar de definitie van “succesvol”.

 4. Dat je over Sky vrij positief bent valt te verklaren; er zitten geen jocks op het station die je kan bekritiseren.

 5. Op radio 5 is Simone Walraven geen succes. Er zit geen gevoel en contact met de luisteraar in. Muziekkeuze is soms ook niet in lijn met de doelgroep. Iedere dag E de Z lijkt me beter voor de cijfers. Henk-Jan Smits terug is ook beter dat Sippi.

 6. Als Veronica straks in de ochtend van die lach-band af is en ze zouden die Lantinga met z’n geschetter in de middag nog even vervangen levert ze dat straks zeker 20/25% meer luisteraars op . Hopelijk leest Stenders dit ook ; )

 7. Helemaal eens, Kees. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat mensen die manier van radiomaken graag horen, whahahahaha, verschrikkelijk! En over Simone Walraven; dat lijkt wel een robot met haar gemaakte (Engels) accentje, geen geur of smaak aan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*