Luistercijfers september/oktober 2019

Uit de luistercijfers van september-oktober blijkt dat de top-3 gelijk blijft. NPO Radio 2 weet haar koppositie te verstevigen.

Zie overzicht (met speciale dank aan Radiofreak.nl):

7 Comments

    • Frank, Mochten ze dat al willen dan kan dat helemaal niet.
      Al zou 3FM wel zo’n soort zender moeten worden. Michiel Veenstra er voor terughalen naar de NPO is geen slecht idee. Al zou ik zelf Rob Stenders al dan niet met Fred Siebelink een nieuw 3FM op laten zetten. Via de kabel en internet.

      De Frequentie van 3FM had al renpaard jaar geleden naar Radio 5 moeten gaan. Serious Request onder de noemer Het Glazen huis doneren aan Radio 2. Had al jaren geleden gemoeten maar nu dan volgend jaar eindelijk eens. Dit en De TOP 2000 beide vanaf de zelfde locatie ergens in het midden van het land. De ene volgt de andere op. Het Glazen huis hanteert de goeden doelen TOP 50. Iedereen bepaald zelf aan welk goed doel (en hoeveel) hij of zij doneert. Weer 3 dj’s zitten opgesloten in een ruimte. Het niet eten element verdwijnt. Beide events in de avond en nacht op NPO3 en op het etalagekanaal. De talkshow en TOP 2000 naar NPO1 19.00u Start en finale van Het Glazen huis en TOP 2000 ook op NPO1.

  1. Wat mij altijd weer verbaast, is dat de klassieke zender NPO Radio 4 zelfs populairder is dan Radio 3 FM. Nu heeft Radio 4 hoogstens als concurrenten: Klara (Vlaams), WDR 3 (Duits), BBC 3 (Brits) en misschien nog deels Classic FM en de Concertzender. En bij een laag aandeel valt er minder te verliezen. Maar Radio 3 FM moet natuurlijk rivaliseren met tig nabije popstations, dus de spoeling is sowieso dunner en de verzadiging van de markt een stuk hoger. Ik geloof dat er gewoon teveel popzenders zijn, die allemaal dezelfde middelmatige kwaliteit leveren en elkaar na-apen. Zijn vraag en aanbod wel met elkaar in evenwicht? Nu is de omvang van poppubliek natuurlijk wel veel groter dan de groep klassieke muziekliefhebbers, maar toch ….We hadden in Leiden ooit een steeg met zeven schoenenwinkels. Daar zijn er nu nog twee van over: een goedkope met rotzooi en een dure met kwaliteitsspullen. Misschien zijn deze beide stromingen voldoende. Ik heb het dan nog niet eens gehad over het aandeel van internet en streaming diensten. Gewoon elke klant zijn/haar eigen winkel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*