Anita Sara Nederlof nieuwe anchor bij RTL Nieuws

Anita Sara Nederlof (foto: William Rutten)

Vanaf donderdag 2 januari 2020 is Anita Sara Nederlof te zien als nieuwe anchor bij het RTL Nieuws.

De 29-jarige journaliste en presentatrice, afkomstig van RTV Utrecht, zal een vast duo vormen met Antoin Peeters in de uitzendingen van 19:30 uur. Ook zal ze de solo uitzendingen om 18:00 uur en 23:30 uur presenteren. Anita Sara vult de vrijgekomen plek in van Merel Westrik, die afgelopen zomer afscheid nam bij RTL Nieuws. Anita Sara maakt het team van de avonduitzendingen, dat bestaat uit Daphne Lammers, Antoin Peeters, Peter van Zadelhoff, Pepijn Crone en vaste invallers Meike de Jong en Jetske Schrijver, weer compleet. 

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws, is verheugd Anita Sara aan het team toe te voegen. “Anita Sara is getalenteerd, scherp, innemend en oprecht geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Dit past perfect bij de missie van RTL Nieuws om niet alleen het nieuws te brengen, maar ook de impact van dat nieuws op de mens.”

Voor Anita Sara is presenteren bij RTL Nieuws een droombaan: “Tijdens mijn reis in Peru belde hoofdredacteur Harm Taselaar me op. “Je hebt de baan”, zei hij. En daar stond ik dan; aan de voet van de Machu Picchu, ver van huis, totaal in de war. Ik ben zó vereerd en blij!” 
Anita Sara heeft voor het vak gekozen omdat ze de wereld wil begrijpen en anderen wil verrijken met die kennis. “Bij RTL Nieuws mag ik werken met een ijzersterke redactie waarmee ik verhalen kan maken die heel Nederland raken. Na vijf jaar regionaal nieuws ben ik klaar voor het grote werk.” 

Over Anita Sara 
Journaliste en presentatrice Anita Sara Nederlof (29) groeide op in Harmelen. Op negenjarige leeftijd trad ze op met het Kinderen voor Kinderenkoor en in 2009 kreeg ze vaste rollen in de kinderseries Amika en Xmix. Tijdens de opnames van deze series groeide haar interesse voor het vak van maker. Ze wilde zelf verhalen vertellen en besloot ze haar acteercarrière een andere wending te geven. Ze behaalde haar Journalistiekdiploma in Zwolle en liep stage bij het NOS Journaal en het Jeugdjournaal. Sinds vijf jaar presenteert Anita Sara de programma’s “U Nieuws” en “U Vandaag” bij RTV Utrecht. Ook is zij geregeld als verslaggever op pad en portretteerde ze in ‘Mannen van Doorn’ het Korps Mariniers tijdens hun missie in Schotland. Voor die documentaire én haar werk als presentatrice bij RTV Utrecht werd Anita Sara in 2016 genomineerd voor de Philip Bloemendalprijs, een onderscheiding voor journalistiek talent onder de dertig jaar. Begin 2019 won ze bij de NL Awards de eerste prijs in de categorie Jong Talent. Vanaf januari 2020 zet Anita Sara haar carrière voort bij RTL Nieuws als presentatrice.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*