Los Vast Podcast met archiefmateriaal, legendarische verhalen en unieke opnamen 

Wie kent het niet: het legendarische radioprogramma Los Vast. In de jaren 70 en 80 luisterden wekelijks miljoenen mensen naar het door Jan Rietman gepresenteerde muziekradioprogramma, waar grote binnen- en buitenlandse artiesten optraden én waar de legendarische Dik Voormekaar Show onderdeel van was. Vanaf 3 oktober, ruim 40 jaar later, is er een podcast waarin Jan Rietman in het rijke Los Vast-archief duikt. En dat niet alleen, want op zaterdag 3 oktober zendt MAX een registratie uit van Los Vast: de Reünie. Om 17.05 uur op NPO 1. 

De Los Vast Podcast (6 afleveringen) is te beluisteren via de bekende streamingdiensten en op www.NPORadio5.nl/podcasts. Vanaf 3 oktober is er wekelijks een nieuwe aflevering beschikbaar. 

In de stijl van de radio-uitzendingen van weleer krijgen Jan Rietman de opdracht het archief van Los Vast in Beeld en Geluid op orde te brengen. Tijdens het opruimen stuit hij op banden, die de nodige herinneringen losmaken. Waarom was Kim Wilde na een optreden in De Kuip bijvoorbeeld woedend op Jan Rietman? Welke artiest zat altijd naast het podium te wachten totdat hij mocht optreden? Hoe zit het met die ene Dolly Dot, die vast zat in het dak van De Kuip? Daarnaast komen in de podcast artiesten aan het woord die verbonden zijn aan Los Vast, waaronder Henk Westbroek, Erik van der Hoff (Roberto Jacketti and the Scooters) en Patty Zomer (Dolly Dots). Ook krijgen luisteraars van de Los Vast Podcast unieke, verloren gewaande opnames te horen én er zijn anekdotes van mensen achter de schermen, waaronder geluidstechnici. 

TV-uitzending Los Vast Concert
Op 3 oktober om 17.05 uur op NPO 1 zendt MAX de registratie uit van Los Vast: de Reünie. In het Oude Luxor in Rotterdam presenteert Jan Rietman een reunie-show met optredens van onder anderen Hans de Booy, Jan van der Meij (Powerplay), Harry Slinger (Drukwerk), Erik Mesie (Toontje Lager), Henk Westbroek, George Baker en Lee Towers.

Over Los Vast
In de jaren 70 en 80 was het radioprogramma Los Vast ozaterdagmiddag een fenomeen. Miljoenen luisteraars stemden wekelijks af op deze muziekshow met artiesten die overal in het land live optraden. MAX-presentator en muzikant Jan Rietman presenteerde alle shows en speelde mee met zijn Los Vast Superband

Begin jaren 80 werd Los Vast steeds populairder. Artiesten die optraden in Los Vast waren onder meer Herman Brood, Doe Maar, Het Goede Doel, Toontje Lager, Gary Brooker, Kim Wilde en Billy Preston. Het succes van Los Vast groeide uit tot drie uitverkochte Kuip-stadions eind jaren 80. Dit jaar is het 35 jaar geleden dat de eerste Los Vast Kuip Spektakel werd georganiseerd

Los Vast Podcast
6 afleveringen
Vanaf 3 oktober wekelijks
Op www.NPOradio5.nl, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten

Los Vast Concert 
Presentatie: Jan Rietman
Zaterdag 3 oktober
Om 17.05 uur op NPO 1


2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*