Geen kwade opzet bij ongeval Manuëla Kemp

Manuëla Kemp is aan haar kin en nek gewond geraakt toen zij in Hilversum met haar scooter tegen een over een fietspad gespannen draad reed. Tenminste, dat is het verhaal van de radiopresentatrice. De vork blijkt heel anders in de steel te zitten.

Kemp presenteert, samen met Henkjan Smits, elke werkdag van zes tot acht uur ’s avonds op Radio 5 het programma De Max!. Donderdagavond reed zij na afloop van de uitzending vanaf het Mediapark naar huis. ,,Ik neem altijd een heel klein stukje – wat illegaal is – over het fietspad”, vertelde zij de volgende dag in de uitzending. ,,,Een klein stukje, anders moet ik heel Hilversum door. Dat is natuurlijk niet oké, maar wat helemaal niet oké was, is dat daar een hele dunne, onzichtbare draad was gespannen. Dus daar knalde ik tegenaan. En die kwam recht in mijn nek terecht.”

Kemp kwam met haar scooter ten val en raakte gewond aan haar kin en nek. Het had volgens haar ernstiger af kunnen lopen. ,,Ik reed niet zo hard, want ik dacht: oh, dit mag niet.” De presentatrice werd na het ongeval geholpen door een voorbijgangster.

Later deed zij aangifte bij de politie in Hilversum. ,,De politie zei: ’Ach, je bent de zoveelste’. Daar loopt iemand in Hilversum rond die het leuk vindt om draadjes te spannen tussen lantaarnpalen en andere palen over fietspaden.” Kemp heeft de indruk dat de Hilversumse politie haar aangifte heel serieus neemt. ,,Zij maken er werk van, dus ik hoop er wat van te horen.” Kemp heeft het voorval ook gemeld bij foodhall Mout. ,,Ik heb het verteld om aan te geven: dit gebeurt achter jullie deur.”

Vrijdagavond was Kemp nog present op het Mediapark voor de presentatie van De Max!, maar maandagavond liet zij toch maar verstek gaan. „Het is niet verstandig voor haar om nu te presenteren”, meldde co-host Henkjan Smits. „Zij heeft er veel last van gehad.” Of Kemp langer uitgeschakeld blijft, is onbekend.

De politie meldt desgevraagd dat de er sprake is van ’een echt ongeluk’ en ’absoluut geen boze opzet’. Agenten hebben camerabeelden en de situatie ter plekke bekeken. Kemp is over het plein – geen fietspad maar een voetgangersgebied – gereden. En de door een onverlaat gespannen draad bleek een doodgewone draad te zijn waarmee het terras wordt afgeschermd. ,,En we hebben ook geen meldingen gekregen van een draadjesspanner”, benadrukt de woordvoerster.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*