‘Loeki zal nooit kunnen terugkeren zoals in de Ster-tijd’

Louise Geesink geeft in een interview voor het eenmalige glossymagazine LOEKI aan dat Toonders Studio’s een enorme klus hadden om jaarlijks 300 Loeki-filmpjes te maken. ‘Alles was handwerk en er was een flink budget voor de Ster-filmpjes.’, aldus Geesink. Met de deze week uitgekomen LOEKI-glossy wil ze het rijke verleden van de reclameleeuw eren, maar ook een comeback voor hem realiseren.

Geesink is op dit moment op zoek naar een nieuw platform voor Loeki: “Er zijn nog steeds zo veel mensen die van Loeki houden. Ik het zo: Ik heb een heel mooi plantje en ik zoek nu de beste grond om hem in te laten groeien. Een tv-serie of een film zou natuurlijk prachtig zijn. Dan kun je zijn karakter mooi uitwerken, maar misschien is het internet de beste weg.”

In 2004 stopte de STER met het uitzenden van de Loeki-filmpjes tijdens de reclameblokken. Louise Geesink was toen erg druk met de productie van Woezel en Pip, waardoor Loeki lange tijd in de schaduw bleef staan. De deze week verschenen glossy LOEKI is volgens haar een startsein om Loeki de Leeuw weer terug te laten keren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*