Blog Erik de Zwart: ‘De Zevende Hemel’

Onlangs kreeg ik een invitatie om aanwezig te zijn bij de première van de nieuwe Nederlandse speelfilm De Zevende Hemel.

In eerste instantie wist ik niet goed wat ik er mee aan moest. Bekende liedjes van Nederlandse artiesten die door acteurs opnieuw zijn ingezongen en die passen in het verhaal. Klonk een beetje als Mama Mia!, dat Abba-songs gebruikte om een nieuw verhaal te vertellen. Maar dit is toch anders. Van Thomas Acda weten we wel datie kan zingen, maar Halina Reijn? Of Huub Stapel? De Zevende Hemel is een aangrijpend verhaal van een moeder die ongeneeslijk ziek is en haar familie nog een keer bij elkaar wil hebben. Dat blijkt een opgave, want er zijn de nodige onderlinge twisten.

De liedjes passen allemaal perfect en de zang en danskwaliteiten van Jan Kooijman en Noortje Herlaar zijn zeer verdienstelijk. Ik keek rond tijdens de voorstelling en constateerde dat ik niet de enige was die op bepaalde moment de tranen de vrije loop liet. Wat kan een film toch mooi zijn als de emoties er zo met je vandoor gaan! Een van de vrolijke momenten in de film is weggelegd voor het mooie Julia van Nick en Simon, nummer 1 in 2013.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*