Licht Uit Spot Uit: Will Luikinga

Harry. Zo heette de fruitautomaat die Will Luikinga(1943) altijd gebruikte in zijn radioprogramma Will wil wel. Luisteraars konden inbellen, en Will gooide dan een muntje voor ze in de gleuf. Of het vervolgens aan de nukken van de machine of aan die van Luikinga lag of er wat gewonnen werd, dat is deze luisteraar nooit helemaal duidelijk geworden.

Harry heette trouwens Harry naar Harry van Doorn, de minister die er voor verantwoordelijk was dat Luikinga’s broodheer Veronica in de jaren zeventig niet meer mocht uitzenden vanaf zee. Luikinga verhuisde toen gewoon mee naar de wal, vanwaar hij ook de semi-geilige filmpjes in de Pin-Up Club van gewiekst commentaar voorzag.

Zijn radioloopbaan voerde nog langs allerlei obscure zenders met welluidende namen als Radio Monique en Ridderkerk FM. Will wil nu vooral in het Oost-Spaanse Altea. Dat hij daar kan rentenieren dankt hij naast zijn etherloopbaan aan dertig jaar columns pennen voor de Veronica gids, een blauwe maandag als novelty-artiest en zijn talent als liedjesschrijver. Verliefd, verloofd, getrouwd van Frank en Mirella zegt u waarschijnlijk niet zoveel, maar Ding A Dong van Teach Inn neuriet u moeiteloos mee.

Lees het hele artikel op Licht Uit Spot Uit. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*