Licht Uit Spot Uit: Rob van Hulst

Quizvraag: wat hebben Joop Braakhekke, Fred Oster, Pim Jacobs en Rob van Hulst (1957) gemeen?
Antwoord: ze presenteerden (net als nog een heel nusje anderen trouwens) op enig moment een incarnatie van Wie van de Drie? Daarin moesten gewone Nederlanders met een min of meer bijzonder beroep (brugwipper, caviaviller, grumtslurper) een panel BN’ers om de tuin leiden omtrent hun ware identiteit. Een heuse succesformule, die het met tussenpozen een halve eeuw op het scherm volhield. Sluit nooit uit dat Wie van de Drie? binnenkort weer opduikt, want het format heeft zich al decennia de herpes onder de tv-spelletjes getoond.

Rob van Hulst viel de presentatie-eer te beurt in 1994, toen de AVRO het programma maar weer eens van stal haalde. Het was zijn debuut als presentator, en hij vond het maar wát ingewikkeld, vertrouwde hij Trouw toe: “In een van de afleveringen zit een worstenmaker. Daar ga ik dan over nadenken, want ik weet zelf ook niet wie de echte is, en raak vervolgens compleet van slag.”

Het getob over worstenmakers duurde precies één seizoen, in 1995 volgde Jos Kuijer (wie? Jos Kuijer! Wie? JOS KUIJER!) hem op. En het was zo’n mooi staaltje carrièreplanning geweest. Want de klus bij de AVRO sloot naadloos aan op het einde van Medisch Centrum West, de serie waarin Van Hulst van 1988 tot 1994 de notoire eikel Eric Koning speelde. 

Lees het hele artikel op Licht Uit Spot Uit. 

Aflevering Medisch Centrum West (aflevering 1) met oa Peter de Koning

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*