Lex Harding 70 jaar

Diskjockey, nieuwspresentator, radiopionier, programmamaker, omroepbestuurder en mediaondernemer Lex “Mister Radio” Harding mag vandaag 70 kaarsjes uitblazen. 

In de jaren ‘70 was hij het boegbeeld van Radio Veronica en de ‘luis in de pels’ van het publieke omroep bestel. Reinhard Lodewijk den Hengst besloot al in het begin van zijn radiocarrière een internationale artiestennaam aan te nemen: Lex (het oude sigarettenmerk) en Harding (Amerikaans president uit de jaren ‘20). Na zijn eerste baan bij Radio Dolfijn startte Harding in ’67 bij Radio Veronica.

Met programma’s zoals De Lex Harding Show, de Lexjo en de Top 40 werd hij naast Tineke de Nooy, Ferry Maat, Jan van Veen en Willem van Kooten één van de populairste radio-dj’s van Nederland. 

Nadat zeezender Veronica in 1974 uit de lucht ging, wilde Harding in Spanje Radio Veronica opzetten. Niet veel later krijgt Veronica in 1975 de C-status en is de radioman alweer terug in Nederland om de functie van directeur Radio bij de Veronica Omroep Organisatie (VOO) te bekleden. Hij bleef naast zijn managementfuncties ook diverse programma’s presenteren. In de jaren ‘80

Eind de jaren ’80 ging Harding commerciële zenders opzetten. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van het commerciële radiostation Sky Radio, maar ook tv zender RTL-Véronique. In de jaren ’90 begon hij Radio 538 en op televisie The Music Factory (TMF). In 2005 werd hij eigenaar van Slam!FM was hij enkele jaren later verkocht aan RTL Nederland. Ook buiten de radio en televisie heeft Lex Harding diverse zakelijke participaties. 
Sinds kort is hij gestart met zijn eigen online radiostation LX Classics. 

Lex is vandaag 70 geworden, maar laat door al zijn activiteiten zijn titel als ‘Mr. Radio” nog niet los. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*