Lancering van de eerste televisiezender ter wereld in Ultra HD/4K

Tijdens de internationale tv-markt MIPTV in Cannes wordt deze week Festival 4K gepresenteerd, de eerste televisiezender ter wereld die zich volledig richt op uitzendingen in Ultra HD, meestal 4K genoemd. 

“De ongelooflijke beeldscherpte en de sublieme audiokwaliteit (Dolby 5.1) van Festival 4K geeft de kijker het gevoel vlak voor het podium van een festival te staan, maar dan thuis zittend in zijn eigen comfortabele stoel”, aldus Jur Bron. Samen met Gerard Ardesch stond hij eerder (mede) aan de basis van succesvolle muziekzenders als Brava, DJAZZ.tv, TV Oranje en SchlagerTV. De verwachting is dat de verkoop van televisietoestellen die geschikt zijn voor Ultra HD de komende tijd snel zal stijgen, zo melden bronnen bij het toonaangevende Taiwanese DIGITIMES Research instituut. Ook dalen inmiddels de prijzen van Ultra HD-televisietoestellen.

Festival 4K is de eerste televisiezender ter wereld die non-stop uitzendt in native 4K (Ultra HD) beeldkwaliteit en Dolby Digital audio. Festival 4K brengt de meest opmerkelijke, kleurrijke en spectaculaire festivals, concerten en theaterproducties. Een nieuwe internationale ‘feelgoodzender’ met de beste pop, rock, jazz, dance, musical, modern circus, opera en stadionshows voor een wereldwijd publiek. 

Festival 4K brengt uitsluitend producties op het scherm in native 4K-8K, met een superieure beeldkwaliteit van minimaal 4320 horizontale en 2160 verticale pixels. De zender wordt op dit moment aangeboden met een programmering in blokken van zes uur. In 2016 zal dit worden uitgebreid naar loops van twaalf uur. Vanaf 2017 verzorgt Festival 4K een unieke 24-uurs programmering in Ultra HD.

Meer informatie is te vinden op de website www.festival4k.tv

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*