Lancering tijdschrift Recorder bij Beeld & Geluid

Op donderdag 21 december presenteren Stichting Omroephistorie, VGOmedia en Beeld & Geluid het nieuwe tijdschrift over mediageschiedenis, RECORDER (of: Recorder).

Dit nieuwe tijdschrift is de opvolger van Aether en van het magazine van VGOmedia. De redactie bestaat uit mensen met ruime ervaring als programmamaker of onderzoeker. Het rijke archief van Beeld & Geluid dient mede als bron voor Recorder. Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar voor iedereen, van jong tot oud, die geïnteresseerd is in persoonlijke verhalen over mediahistorie.

Dit eerste nummer duikt onder andere in de geschiedenis van de stemmingsregelaars van de 21e eeuw: de Top 2000 en Serious Request. Er is een interview met oud-radiodirecteur van de VPRO, Jan Haasbroek, artikelen over radiopionier Jan Corver en beeldbepaler Ellen Jens. Het tijdschrift kent een aantal vaste rubrieken zoals straten die naar mediapersoonlijkheden zijn genoemd, Omroepgebouwen Toen & Nu en de nieuwe aanwinsten van Beeld & Geluid. De lanceringsbijeenkomst is enkel voor genodigden.

2 Comments

    • “Abonnees van Aether en leden van VGOmedia krijgen in het vervolg eens per kwartaal het magazine Recorder in de bus.”

      Het eerste nummer is van de week overhandigd aan Ad van Liempt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*