Dit zijn de best beluisterde podcast bij Podimo

Podimo introduceert vandaag Reflect, een nieuwe in-app ervaring waarmee gebruikers terug kunnen kijken op hun favoriete podcasts en luisterboeken van 2023. Ook kijken ze op landelijk niveau naar de trends, zoals de populairste podcastgenres, het totaal aantal geluisterde uren en de meest beluisterde shows. In totaal luisterden Nederlanders 20,5 miljoen uur naar Podimo, wat neerkomt op 2.340 jaar luisteren. En dat allemaal in één jaar! De ‘play’ knop werd in ons land maar liefst 15,5 miljoen keer aangetikt.

True Crime ongekend populair
Nederlanders smullen van true crime verhalen; gedurende het hele jaar is dit genre ontzettend populair. In augustus dompelden 51% van de luisteraars zich in de waargebeurde misdaad onder. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat ‘Moordcast’, de true crime podcast van Dionne en Henrik Slagter, als populairste podcast van 2023 uit de bus is gekomen. Afgelopen oktober behaalde ‘Moordcast’ als eerste podcast op Podimo de 100 duizend volgers – en dat aantal blijft dagelijks toenemen. De Zelfspodcast, waarin jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema en Sander Schimmelpenninck hun leven en de wereld doornemen, staat op nummer twee, gevolgd door De Stijn, Tobi en Jeppe Show, door Stijn van Vliet, Tobias Camman en Jasper Demollin.

Liever actualiteit dan intimiteit
Vergeleken met andere landen springt ook de categorie “Nieuws & politiek” eruit onder Nederlanders. Vooral in september – in aanloop naar de verkiezingen – wisten veel luisteraars (34%) Podimo te vinden voor dagelijkse updates en politieke inzichten. Podimo heeft een gedegen journalistieke selectie, met shows als Dijkhoff & Segers, BV Nederland, Wilde Beesten, Walhalla en Waanzinnig Land. In vergelijking met andere landen is in Nederland seks juist niet populair op Podimo. Uit Reflect blijkt dat slechts een op de achthonderd Nederlanders een erotische show luisterde, ten opzichte van bijvoorbeeld een op de negentig Duitsers.

Luisterboeken
Niet alleen podcasts, maar ook audioboeken werden afgelopen jaar volop geluisterd. In totaal hebben Nederlanders meer dan 129 duizend (129.931) audioboeken geluisterd op Podimo, met als favorieten De zeven zussen, De Hedelse afpersingszaak en Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding.

Top 3 shows
Moordcast
Zelfspodcast
De Stijn, Tobi en Jeppe Show

Top 3 categorieën
Persoonlijke verhalen en gesprekken
True crime
Nieuws & politiek

Top 3 luisterboeken
De zeven zussen
De Hedelse afpersingszaak
Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding

3 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*