Big Brother bestaat 25 jaar: komt terug op de tv

25 jaar na het eerste legendarische seizoen in 1999 keert Big Brother op 15 januari terug bij RTL 5. In dit gloednieuwe seizoen: een verse groep bewoners, een nieuw huis en nieuwe regels. Het programma wordt opnieuw gepresenteerd door Geraldine Kemper en Tatyana Beloy, daarnaast staan de bewoners natuurlijk 24/7 onder de supervisie en alziende blik van Big Brother. De kijker volgt de deelnemers van dit ultieme realityprogramma van heel dichtbij en hebben ook dit seizoen weer invloed op het verloop in het huis. Big Brother is vanaf maandag 15 januari zes dagen per week te zien bij RTL 5.

In 25 jaar is er veel veranderd, ook bij Big Brother. De basis van deze ijzersterke succesformule, destijds geïntroduceerd in Nederland, is echter nog altijd hetzelfde: We volgen een groep, voor elkaar, wildvreemde mensen die 24/7 door camera’s worden gevolgd tijdens hun altijd onzekere verblijf in het Big Brother-huis. De bewoners worden bij dit sociale experiment op de proef gesteld met spellen en uitdagingen, waarop ook de kijker thuis invloed heeft. Naast de reguliere uitzendingen op maandag t/m vrijdag en de live uitzendingen op zaterdag bij RTL 5 zijn de bewoners ook deze keer weer 24/7 te volgen via de livestreams bij Videoland. Net als vorig seizoen bestaat de groep deelnemers uit zowel Nederlanders als Vlamingen.


De start van Big Brother is op maandag 15 januari om 20.30 uur te zien bij RTL 5. Hierna de reguliere uitzendingen doordeweeks om 20.30 uur en de liveshows op zaterdag om 20.00 uur bij RTL 5. Daarnaast zijn de bewoners 24/7 te volgen via de livestreams bij Videoland. Het programma wordt geproduceerd door EndemolShine.

9 Comments

  1. Dit programma is nog niet een schim van wat het ooit was. Goedkoop geproduceerd, geen verrassende en originele invalshoeken en kandidaten die van een castingbureau komen en allemaal heel erg bekend denken en willen worden.

    Stop er gewoon mee of kijk eens wat verder dan je neus lang is Endemol en RTL. In andere landen heb je Celebrity Big Brother en Big Brother XXL. Dat zou al een stuk leuker zijn. Maar ja hé RTL, dat doen we nooit zo.

  2. “25 jaar na het eerste legendarische seizoen in 1999 keert Big Brother op 15 januari terug bij RTL 5.” Alsof het programma nu nieuw leven wordt ingeblazen, maar ’t was er ook al de laatste drie jaar na 15 jaar afwezigheid.

  3. Ik snap het niet. Kijk naar de bondgenoten, veel leuker en afwisselender. En die Belgen combinatie heb ik nooit begrepen. Ik kan er niet naar luisteren dat Vlaams accent

  4. Net als B&B vol liefde en Winter vol liefde zielloze programmering. In de zomer hoef je om die reden bijna 3 maanden geen RTL4 te kijken op primetime. Aan het begin van het jaar is RTL5 drie maanden op primetime niet interessant. En dat terwijl RTL zoveel goede Nederlandse series exclusief op Videoland houdt.

  5. Ben altijd wel benieuwd wat de doelgroep is van Big Brother, dat was voor heen toch een show voor de hele familie met een gemiddelde doorsnee cast aan deelnemers van jong tot oud, maar de laatste jaren zie je alleen maar wannabe influencers mee doen. In Australië was het afgelopen seizoen een soort Love Island dating show maar dat sloeg totaal niet aan. Dus ben benieuwd hoe ze dit keer gaan aanvliegen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*