Lancering inJazz Radio met Co de Kloet

In samenwerking met Zivasound en Co de Kloet presenteert Buma Cultuur vanaf 3 februari wekelijks een nieuwe radiospecial. Het promoten van Nederlandse muziek rondom genres zoals jazz, world en meer staat hierbij centraal. 

Vanaf 3 februari 2024 presenteert Buma Cultuur wekelijks een uur lange “radio”- special:  inJazz Radio, met Co de Kloet. Naast de vaste uitzending op de Concertzender, zullen de specials via vele andere platforms te horen zijn. De gevestigde media besteden weinig aandacht aan genres zoals jazz, world en alles wat daaraan raakt. Nederland kent echter een levendige scene van componisten, musici, promoters, journalisten én podia voor deze genres. Vandaar deze samenwerking. De eerste live-special is op 4 februari a.s. in het Brinkhuis in Laren.

Radiozenders, podcasts, gespecialiseerde websites en anderen kunnen inJazz Radio opnemen in hun pakket. Co presenteert, in samenspraak met Mark van Schaick, eindredacteur én genremanager klassiek, jazz en world bij Buma Cultuur, wekelijks voornamelijk nieuwe muziek, met een focus op Nederlands copyright. Naast de afleveringen waarin recente Nederlandse releases worden besproken, veelal met de makers zelf, zullen er ook locatie opnames/uitzendingen plaatsvinden met live muziek. Tweemaandelijks zal er ook een Engelstalige versie geproduceerd worden, zodat inJazz Radio nieuwe Nederlandse muziek ook internationaal kan promoten.

“InJazz Radio wordt onafhankelijk geproduceerd en vrij gedistribueerd. Luisteraars komen via een toegewijd kanaal als de Concertzender en binnenkort ook via regionale omroepen, websites en podcastplatforms in aanraking met de mooie en spannende, jazzgerelateerde muziek van eigen bodem. Door de traditionele band tussen afzender en luisteraar los te laten, vergroten wij de zicht- en hoorbaarheid van de programmering. Dat sluit geheel aan bij de missie die wij als Buma Cultuur hebben: zoveel mogelijk mensen in aanraking laten komen met grote namen en jonge talenten die de Nederlandse jazz, in al haar facetten, vorm en inhoud geven.” – Mark van Schaick

Vanaf begin jaren ’80 is Co de Kloet onder meer actief als producer/presentator van bijzondere muziek, dus ook jazz, world & beyond.
 
“Het luistergedrag van vandaag vraagt om nieuwe manieren van distributie. InJazz Radio zal op veel verschillende plekken te horen zijn, Zo bieden wij luisteraars, zowel de liefhebbers als nieuwe publieksgroepen, de mogelijkheid om binnen hun vertrouwde luister-omgeving kennis te maken met – en hopelijk blij verrast te worden door – de muziek van nu. Dat de musici en componisten die aandacht verdienen is voor mij geen punt van discussie.” – Co de Kloet    

4 Comments

  1. Dacht dat de Concertzender met een eigen jazz zender zou komen ‘World of Jazz’, las ik laatst op hun eigen website? Zender zou mogelijk ook op DAB+ komen.

  2. Gefeliciteerd Co, weer terug met jazz, world and beyond. En dan een podcast waar de hele muziek wordt gedraaid, kom daar nog maar eens om, ’t is doorgaans hooguit 30 seconden, maar nu betaalt BUMA/Cultuur. Laat ze maar lappen.

    En dan is dinsdagavond de programmering op Radio 2 Soul & Jazz van start gegaan. Iedere avond een uurtje tussen 23 en 00 uur. Prima, chill, had er grote behoefte aan. De (onbekende, op Benjamin Herman en Cor Bakker na) dj’s zijn minder van belang, jazz is een sfeer, een vibe. Even geen geouwehoer van Met het oog op morgen, maar je kan de uurtjes, want niet live, ook terugluisteren.

    Het Platenpaleis door de week op Radio 2 trek ik niet. Alleen maar die slappe plaatjes en nog slappere praatjes. Zonde van de kostbare radiotijd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*