EMG en Gravity Media bundelen krachten

EMG, een van de grootste leveranciers van broadcast faciliteiten en services, en Gravity Media, tevens een vooraanstaand internationaal facilitair bedrijf, hebben vandaag bevestigd dat beide bedrijven samen verder gaan.

De fusie van de twee bedrijven creëert een van ’s werelds grootste en belangrijkste bedrijven op het gebied van broadcast technologie en dienstverlening. Door de krachten te bundelen, kan de nieuwe groep oplossingen leveren aan klanten over de hele wereld.

Het fusiebedrijf zal over meer dan 100 reportagewagens en 50 studio’s beschikken in Europa, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Australië.  De combinatie EMG / Gravity Media heeft 30 kantoren in 12 landen en in totaal 2.000 vaste medewerkers.

De groep zal worden geleid door Shaun Gregory, de huidige CEO van EMG, als Global Chief Executive Officer. John Newton, oprichter en CEO van Gravity Media, is benoemd tot Executive Chair van de internationale board. In Nederland blijft René Delwel de CEO en zal het bedrijf onder de naam EMG Nederland blijven opereren. 

Shaun Gregory, CEO van EMG/ Gravity Media: “Dit is een belangrijke dag voor onze industrie, we brengen twee grote spelers samen om een wereldwijd bedrijf te vormen. Het is onze visie om een bedrijf van wereldklasse te creëren dat nieuwe standaarden zal zetten voor de sector en ook nieuwe markten zal betreden. Het is een geweldige kans om voor onze klanten de beste oplossingen en kwaliteit te bieden.”

René Delwel, CEO EMG Nederland: “Deze fusie is zeer goed nieuws. Gravity Media is volledig complementair aan EMG waardoor we nu toegang hebben tot beduidend meer productiemiddelen en kennis. Onze internationale klanten zullen hier veel baat bij hebben en Ik ben bijzonder blij dat we die middelen en kennis ook lokaal, op onze vertrouwde thuismarkt, kunnen aanbieden. Ik kijk ernaar uit om met Shaun, John en de rest van het team samen te werken en ons bedrijf verder te laten groeien.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*