John Albert Jansen overleden

Op 7 januari 2024 is de Nederlandse filmmaker en producent John Albert Jansen op 69-jarige leeftijd overleden. Dit nieuws is bevestigd door zijn filmproductiebedrijf Moondocs aan Villamedia. Jansen, die al geruime tijd aan leukemie leed, was een vooraanstaande figuur in de Nederlandse film- en mediawereld.

Geboren in 1954, begon John Albert Jansen zijn carrière als schrijvend journalist voor prominente Nederlandse kranten zoals Het Parool, de Volkskrant en Vrij Nederland. Hij studeerde Nederlands en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en in Berlijn. Na een verblijf van drie jaar in Berlijn, maakte hij de overstap naar radio, waar hij werkte voor programma’s van de NPS, Humanistische Omroep, IKON, en voornamelijk de VPRO.

Zijn unieke bijdrage aan de Nederlandse media werd vooral gekenmerkt door zijn werk bij VPRO Boeken, waar hij fungeerde als presentator en eindredacteur. Vanaf midden jaren ’90 ontwikkelde Jansen zich als een gerespecteerde filmmaker en documentairemaker.

Lees verder op Villamedia.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*