L1-directeur stapt op na mislukte fusie met Omroep Brabant

Nadat de Raad van Commissarissen van L1 is opgestapt heeft L1-directeur Rob Stevens nu ook aangegeven terug te treden. Stevens vertrekt zodra er een vervangend bestuurder is aangesteld.

Het vertrek van Stevens volgt op het afketsen van de bestuurlijke fusie tussen L1 en Omroep Brabant. Na overleg met aandeelhouder Stichting Omroep Limburg (SOL) heeft Stevens dit besluit genomen.

Rob Stevens: “SOL heeft om haar moverende redenen onlangs besloten niet mee te fuseren. Daardoor is de bestuurlijke fusie op losse schroeven komen te staan en is het fusieproces recent beëindigd. Vanwege een verschil van inzicht met SOL over nut en noodzaak van deze fusie en de discussie die daarover is ontstaan, heb ik de stichting laten weten dat ik indien gewenst bereid ben in goed onderling overleg terug te treden als bestuurder.”

Namens SOL laat Joep Hahn weten dat er sprake was van een vertrouwensbreuk. “Daardoor kwam de vraag of we samen nog goed konden functioneren. Daar had hij blijkbaar zelf ook zijn twijfels over.” Hahn laat weten dat de stichting snel voor rust wil zorgen. “Maar zorgvuldigheid voor alles. We gaan eerst met de organisatie praten. Pas als we een volledig beeld hebben, beslissen we of we voor een interim-bestuurder gaan of dat we iemand aanstellen voor langere tijd.” Het bestuur van SOL heeft Hahn aangewezen als tijdelijk toezichthouder van L1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*