KRO-NCRV zoekt een Dataprogrammeur

KRO-NCRV richt zich op onderzoekjournalistiek. Voor de diverse journalistieke redacties, richten wij een nieuwe data-redactie op, waarbinnen ideeën voor onderzoek worden gepitcht en maatschappelijk urgente verhalen worden gevisualiseerd. Deze nieuwe redactie werkt samen met redacties van De Monitor, Reporter, Reporter Radio, Brandpunt en Brandpunt+. Voor deze redactie is de afdeling Journalistiek op zoek naar een:  Dataprogrammeur M/V (36 uur per week).

Werkzaamheden
Als Data programmeur vertaal je, met behulp van tools, wiskundig inzicht en statistische modellen, grote hoeveelheden gegevens, waaronder ruwe data en onderzoeksresultaten, naar begrijpelijke informatie voor verslaggevers en een breder publiek. Je helpt journalisten wegwijs te maken met (big) data, datamining en datascraping. Je vertaalt de grote stroom data naar een ontwerp voor websites, radio en televisie. Als data programmeur bouw je zelf dossiers op. Je werkt aan langer lopende projecten die samen met de journalisten nieuws opleveren.

Het profiel
Je weet waar informatie te vinden is en hoe je toegang krijgt om relevante informatie naar boven te halen. Je werkt samen met andere data-specialisten rondom grote gebeurtenissen zoals verkiezingen, crisissen en grootschalige overheidsveranderingen. Je bent statistisch onderzoeker of je doet zelf onderzoek om goed onderbouwde verhalen te maken. Je ziet de toegevoegde waarde van het programmeren van openbare data naar traditionele media onderwerpen. Je weet de weg naar archieven en publicaties waarin je – met behulp van software – relevante data opzoekt en kan deze informatie correct interpreteren. Je bent in staat een vertaalslag te maken naar een verhaal voor een breed publiek op televisie en voor online publicaties.

Functie-eisen
– Een afgeronde HBO of universitaire opleiding in Statistiek, Wiskunde, Data Science of Informatica of een vergelijkbare universitaire studie waarbij opgedane kennis van (big) Data een must is;
– Minimaal 1 jaar werkervaring in het vakgebied;
– Ervaring in data processing technologieën zoals SQL en Hadoop;
– Ervaring met Semantic Web, RDF, Linked Open Data, Sparql en JSON is een pré;
– Ervaring met Python;
– Kennis van modellen, algoritmen en werkwijzen zoals data mining/scraping, databases en SQL; statistiek- en programmeertalen zoals R, Stata and pandas of scikit-learn in Pytho;
– Kennis van Excel
– In staat om grote hoeveelheid data snel en deskundig te kunnen doorzoeken en te analyseren
– Het analyseren van grote hoeveelheid data
– Het begrijpelijk maken van data voor een breed publiek
– Van een data een journalistiek verhaal kunnen maken en in beeld kunnen brengen

Arbeidsvoorwaarden
Naast een interessante en uitdagende functie in een dynamische en plezierige werkomgeving, biedt de KRO-NCRV een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring in schaal G conform de CAO voor het Omroeppersoneel. Het betreft een aanstelling voor één jaar.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met René Sommer, Eindredacteur,
tel. 035-6719264, email: rene.sommer@kro-ncrv.nl

Sollicitatie
Je sollicitatiebrief met Curriculum Vitae dient voor 1 juni 2016 binnen te zijn. Je kunt deze sturen naar vacatures@kro-ncrv.nl onder vermelding van vacaturenummer: 16.17.

 
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*