Zlatan bij 3Doc: briljante voetbalvechtjas

Te bewonderen op het EK-voetbal dat volgend weekend ook zonder Oranje gewoon losbarst: Zlatan Ibrahimovic. De grillige klassevoetballer die met zijn ultieme doelpunt der doelpunten (in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Engeland in 2012) een legende werd, als hij dat ondertussen niet allang was.

Toch geldt hij niet als de allerbeste hedendaagse voetballer van de wereld. Zlatan moet Messi en Ronaldo nog voor zich dulden. Maar Ibrahimovic, die ooit bij Ajax voetbalde en ook daar faam maakte met een memorabel doelpunt (hij zigzagde in zijn eentje door een complete verdediging van de tegenstander) is wel een uitermate boeiend fenomeen. Een grillige vechtjas.

Buitenwijken
Niet onlogisch dus om nu een portret van hem uit te zenden en dat doet de VPRO dan ook op zondag 6 juni op NPO 3 om 20.25 uur.  3Doc: Becoming Zlatan wordt een “ongecensureerd” beeld genoemd van de voetballer die vanuit de arme buitenwijken van Malmö begon te werken aan een profcarrière.

 
Leo Beenhakker, Marco van Basten, Ronald Koeman, Andy van der Meyde en Jari Litmanen komen onder meer langs. Zlatans explosiviteit en zijn onvoorspelbare woede worden verder natuurlijk besproken. Filmmakers Regie Magnus en Fredrik Gertten volgden Ibrahimovic 2 jaar lang, bijvoorbeeld ook tijdens zijn overstap naar Ajax en zijn eerste bezoek aan Amsterdam.
 
Superster
Het is het beeld van een jongen die in zijn poging om door te breken en een internationale superster te worden er helemaal alleen voor staat. Het is een felle strijd, zowel binnen als buiten het voetbalveld. In de documentaire wordt nog niet eerder vertoond archiefmateriaal getoond.(foto vpro.nl)

http://www.vpro.nl/programmas/3doc/becoming-zlatan.html

 
De goal tegen Engeland van Zlatan, de absolute blikvanger van het verder vrij stug voetballende Zweedse nationale elftal.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*