Korte VARA-serie rond inburgering

Om naar eigen zeggen bij te dragen aan de huidige maatschappelijke discussie over de opvang van vluchtelingen begint de VARA op NPO 1 op vrijdag 30 oktober om 21.30 uur met een televisieprogramma over inburgering.

Het gaat om ‘Praat Nederlands met Me’, waarin gedurende 2 afleveringen 4 eerste-generatie-migranten les krijgen in de Nederlandse taal en gebruiken door enkele dagen te leven bij een Nederlands gezin.

Rollen omgedraaid
Het concept is in andere situaties ook al gebruikt. Denk aan Puberruil. De rollen worden vervolgens omgedraaid en dan gaan de Nederlands gastheren en gastvrouwen een week lang met hun gast leven in zijn of haar land. De immigranten die aan het programma (dat ook op vrijdag 6 november wordt uitgezonden) meedoen komen uit bijvoorbeeld Syrië, China en Polen.

“Mensen die wij opvangen en waarvan we verwachten dat zij zich onze taal en cultuur eigen maken, als voorwaarde voor een verblijf in ons land. Maar hoe ingewikkeld is het om een vreemde cultuur en taal te leren?”, zo zegt de VARA. Op de foto: Aben (foto VARA)​

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*