Kompas Publishing B.V. neemt Gids.tv en Weer.nl over van Talpa Network 


Groot dagelijks bereik
Met de overname van Gids.tv en Weer.nl heeft Kompas Publishing haar portfolio verder uitgebreid. Gids.tv is al jaren een toonaangevende speler als het gaat om het bieden van tv-gids informatie. Daarnaast worden op Gids.tv dagelijks tientallen nieuwtjes, video’s en updates geplaatst door het redactionele team. Op Weer.nl vind je het weer op zowel landelijk als lokaal niveau. De site heeft veel bekendheid en is jaren gebruikt als bron voor het weerbericht in onder andere Hart van Nederland en door verschillende radiostations.

Samenwerking
Dagelijks worden er op beide sites veel video’s geplaatst. Voor de invulling van de videoadvertenties zal Kompas blijven samenwerken met Talpa Network. 

Portfoliobedrijf
Met de overname zet Kompas Publishing B.V. in op verdere uitbreiding van haar portfolio. TV- en weer content wordt al veel geconsumeerd op bijvoorbeeld Startpagina.nl en ook met televisiezender ONS en Fietsnetwerk zijn er mogelijkheden voor verdere integraties. 

De werknemers van Gids.tv gaan over naar het kantoor van Kompas Publishing B.V. in Haarlem.

Marc Veeningen, hoofdredacteur: “Voor Talpa Network is weersinformatie een belangrijk onderdeel van ons aanbod op radio en tv. Wij blijven dan ook gepresenteerde weer bulletins aanbieden met onze vertrouwde gezichten op de radio en SBS6. Een eigen merk en bijbehorende site zijn hiervoor echter niet noodzakelijk. Omdat wij op dit moment de focus leggen op het creëren van een open netwerk met een aantal hoofdmerken zijn we blij dat we voor zowel Weer.nl als Gids.tv een nieuwe eigenaar hebben gevonden die de merken verder kan laten groeien.”

Aart Wallet, CEO van Kompas Publishing: “Wij zijn erg blij met het toevoegen van Gids.tv en Weer.nl aan ons portfolio. Wij zien veel kansen om onze verschillende merken met elkaar te verbinden. De overname zorgt voor een mooie toename van ons bereik en zorgt voor schaalvoordelen op advertentiegebied.”

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*