Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek

Het Klokhuis organiseert, in samenwerking met Stichting Werelderfgoed Nederland, op 5 maart 2016 de Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

 Een dag vol activiteiten en workshops die betrekking hebben op de 10 werelderfgoederen in Nederland, unieke rondleidingen door de Van Nellefabriek, meet&greets met de Klokhuispresentatoren en de première van de tiendelige Klokhuisserie over Werelderfgoed. Tijdens de Werelderfgoeddag krijgt minister Jet Bussemakers (Ministerie van OCW) het Klokhuis Werelderfgoedboek gepresenteerd. Boris van der Ham maakt bekend welke plek in Nederland wordt uitgeroepen tot ‘Klokhuis Werelderfgoed’. Toegang is gratis.

Nederland kent tien door UNESCO erkende werelderfgoederen, die op bijzondere wijze het verhaal vertellen van Nederland en de Nederlanders op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp. Deze werelderfgoederen zijn verspreid over heel Nederland, maar tijdens de Klokhuis Werelderfgoeddag kunnen bezoekers kennismaken met alle werelderfgoederen tegelijk!

Proef verse kokkels van het wad, kaas uit de Beemster, Fryske Dúmkes en andere lekkernijen uit (de omgeving van) de werelderfgoederen. Krijg een rondleiding door de ingenieuze Van Nellefabriek. En ontmoet de Klokhuispresentatoren om te praten over hun ervaringen en ontdekkingen bij het maken van de Klokhuisserie over werelderfgoed. Daarvoor bezochten zij alle tien de werelderfgoedlocaties in het echt, en zochten uit waarom ze zo belangrijk zijn voor Nederland.

De tiendelige serie Het Klokhuis over werelderfgoed in Nederland gaat tijdens de Klokhuis Werelderfgoeddag in première en is vanaf 9 maart iedere woensdag om 18.23 uur te zien op NPO Zapp. Kom alvast in de stemming met het Grachtenlied.

Verkiezing Klokhuis Werelderfgoed 
Klokhuiskijkers worden de komende weken uitgedaagd om na te denken over wat zij de mooiste plek, natuurgebied of gebouw vinden en deze voor te dragen als ‘Klokhuis Werelderfgoed’. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, en op de Klokhuis Werelderfgoeddag bekendgemaakt door Boris van der Ham. Kijk opwww.hetklokhuis.nl/werelderfgoed voor meer informatie over de wedstrijd.

Klokhuis Werelderfgoedboek
Tijdens de Klokhuis Werelderfgoeddag presenteert Nienke de la Rive Box het Klokhuis Werelderfgoedboek aan minister Jet Bussemakers. Dit boek bevat verdiepende informatie over de tien werelderfgoederen in Nederland. Naast verrassende weetjes en indrukwekkende informatie, is aan elk werelderfgoed een inspirerende en activerende doe-activiteit gekoppeld.

Werelderfgoed in Nederland
Tot de tien door UNESCO erkende werelderfgoederen behoren: Schokland en omgeving, de Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, de binnenstad van Willemstad op Curaçao, het Ir. D.F. Woudagemaal bij Lemmer, Droogmakerij De Beemster, het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, de Waddenzee, de Amsterdamse Grachtengordel en sinds 2014 ook de Van Nellefabriek Rotterdam.

Deze Klokhuisserie is mede mogelijk gemaakt door Stichting Werelderfgoed Nederland. De aflevering over de Stelling van Amsterdam is, naast Stichting Werelderfgoed Nederland mede mogelijk gemaakt door en de Provincie Noord-Holland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*