Kamervragen over ‘censuur’ van aspirant omroep Ongehoord Nederland

Vanaf januari 2022 mag omroep Ongehoord Nederland (ON!), uitzenden op radio & TV. Volgens ON! worden hun programma’s echter door de NPO tegengewerkt en vertraagd, De omroep bereidt zich voor op ‘een juridische strijd’.  FvD-kamerlid Simone Kerseboom heeft aan Minister Slob Kamervragen gesteld rondom deze kwestie.

Kerseboom van Forum van Democratie: ‘Als overheidskritische omroep hoeft ON! niet te rekenen op gunsten van het partij- en mediakartel. Des te knapper is het dat de aspirant-omroep zich in het omroepbestel heeft gevochten door zoveel leden te werven én te behouden. Er is evident behoefte aan een ander geluid, een écht onderscheidende omroep die zegt waar het op staat. Maar dat geluid wordt – ondanks de uitzendconcessie van minister Arie Slob – krampachtig door de NPO geweerd van de traditionele radio en televisie. Het grote publiek mag blijkbaar niet kennismaken met de ándere kant van het verhaal. De strategie van vertraging en tegenwerking die nu door de NPO gehanteerd wordt is ontoelaatbaar.’

Kerseboom wil van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media weten wat zijn mening is over de kritische berichtgeving over eventuele tegenwerking en vertraging bij de aspirant omroep door de NPO. Zij wil onder andere weten wat de Minister hiertegen gaat doen en of dit in strijd is tegen de Mediawet.

Zie ook Tweedekamer.nl

18 Comments

  • Klopt helemaal Patrick! Een grote groep Nederlanders ziet grote aantallen asielzoekers in Nederland niet zitten, zijn er klaar mee dat je elke dag op de NPO doodgegooid wordt met alarmerende klimaatverhalen en willen helemaal geen woke of gender neutrale onzin!

   Maar ja, dat is tegen het zere been van veel NPO medewerkers die op D66 stemmen en dan wordt zoals verwacht Ongehoord Nederland zoveel mogelijk tegengewerkt. Een omroepconcessie of niet.

   • “Een grote groep”… Altijd mooi dat verongelijkte types denken dat ze “namens het volk” of namens een “grote groep” spreken.
    Alarmerende klimaatverhalen niet willen aanhoren is je kop in het zand steken. En ‘woke en genderneutrale onzin’, ach gossie. En natuurlijk is alles weer de schuld van D’66 en links.
    Ongehoord Nederland, een verzameling halvegaren (Ybeltje bv) die de spreekbuis moeten worden voor complotgekkies en bange mensen. Ze mogen gewoon tv maken hoor. Maar zoals altijd bij dit soort chronisch ontevreden types wordt elke tegenslag uitgelegd als “tegenwerking”, uiteraard van een “kartel” of een “elite”. Zorg gewoon dt je je boel op orde hebt en stop met zeuren.

  • @Henk; je bent in de war met omroep WNL! Omroep WNL is geen rechtse omroep. Omroep WNL is ooit opgericht door onder andere Sjuul Paradijs(oud hoofdredacteur van de Telegraaf)om een rechts geluid op de NPO te brengen. Daar is niks van terechtgekomen.

   Heb jij niet het negatieve interview van Rick Nieman met Geert Wilders net voor de tweede kamer verkiezingen van woensdag 17 maart 2021 gezien? Is dat dan een rechtse omroep?

   Op zijn best is omroep WNL een CDA/VVD omroep met een D66’er(Rick Nieman)als een van de presentatoren. Als het er op aan komt doet omroep WNL mee met de algemene NPO opvattingen!

   Dat betekend: Elke dag alarmerende klimaatverhalen, uiterst positieve verhalen om zoveel mogelijk immigranten Nederland binnen te loodsen, of het onbeheersbaar wordt of niet, zwarte piet in de ban, gender neutrale uitingen en andere woke terreur.

   Vandaar dat we nu Ongehoord Nederland krijgen. Voor een eventuele andere kant van het verhaal.

   • WNL is meer een veredeld theekransje met altijd en eeuwig dezelfde hoofden meestal gevist uit de vvd bubbel. Mss rechts in naam, maar vooral linksch gebabbel

   • O, dus als je niet de kont kust van Wilders ben je niet een rechtse omroep? Lekker makkelijk.
    Al eens het partijprogramma van de PVV bekeken? Dat zit zo vol linkse standpunten op sociaal-economisch gebied, dat Femke Halsema er zelfs een beetje rozig van wordt.

 1. Wat een nare mensen leven er in Nederland om de NPO in een hokje te zetten Ik ben
  zeker van dat bij onze NPO mensen werken met andere andere politieke voorkeuren
  Waar ik zo`n hekel aan heb zijn de anti NPO geluiden Men moet juist trots zijn op ons publieke bestel met zijn omroepverenigingen die mooie programma`s afleveren! Wat willen die zeurpieten dan? Alleen com. tv ? Nou dat zou een ware ramp wezen, en heel veel kijkers verstoken worden van educatieve culturele programma’s en hoogwaardige documentaires zoals dat te zien is bij de NTR VPRO

  • @P. van Zwam: ten eerste zijn mensen die de NPO bekritiseren geen nare mensen! Wij financieren met zijn allen via belastinggeld de NPO en dan is het ook de bedoeling dat alle meningen/geluiden gehoord worden!

   En dat is nu zeker niet het geval! Alleen een eenzijdig BNNVARA/D66 geluid. Of dacht jij soms dat het een toeval is dat Ongehoord Nederland wordt tegengewerkt.

  • P. van Zwam. Je hebt volkomen gelijk !

   Alsof ik naar m’n PO werk ging “om eens lekker” een links geluid te laten horen. Belachelijk. We maakte gewoon mooie programma’s. Dat was onze “opdracht”.

   Maar zo langzamerhand begint Spreekbuis een speeltuin te worden voor mensen die de hele dag op hun telefoon allerlei ongefundeerde meningen spuien. en dat ook opvele andere websites doen. Tragies.
   Het is jammer dat we van die mensen niet weten wat voor vak, als ze dat hebben, uitoefenen………………….

   • Ik zeg maar zo… de beste stuurlui staan aan wal, en hebben overal commentaar op of het nu over sport politiek, of media gaat. Voorheen las ik de reacties op Mediacourant. Zijn er maar mee gestopt want hoe de reacties daar waren van reageerders waren niet normaal, zoals de NPO moest maar opgeheven worden, TALPA was een camping zender, en de ordinaire reactie`s naar het adres van Fons van Westerloo, Tina Nijkamp, Karin de Groot, en John de Mol waren echt schofterig Maar schreef geen verkeerd woord over RTL want dan had je ze als reageerder tegen je. Je hoeft geen fan te zijn van com tv , maar je laat wel iedereen die hard werkt bij de radio of tv in hun waarde! Alleen collega`s of die in het vak zitten weten omroepmedewerkers te waarderen ! De negatieve mensen zijn meestal die personen die niets met het vak te maken hebben!

 2. Ieder mag een mening hebben, maar Nederlanders zijn na praters en hebben in het algemeen geen eigen mening Maar het moet eerst nog maar bewezen worden of ON tegengewerkt wordt, Zou het niet zo kunnen zijn dat de NPO op problemen stuit qua programmering, voorbereiding om N.O. in het rooster te plaatsen en als een omroep de dupe wordt en uren moet inleveren ,ja die verzet zich daar dan tegen , Lijkt allemaal zo makkelijk, maar is het niet ook omroep zwart moet ingedeeld worden ten nadele van andere omroepen Als zij bezwaar aantekenen dan vertraagd dat ook de zaak . en heeft dus niets te maken om ON dwars te zitten

 3. Hoop dat ze eens wakker worden, want de NPO is een zijdig, kijk maar eens naar gasten die worden uitgenodigd, allemaal uit de zelfde hoek, en allemaal met het zelfde verhaal, er wordt nooit tegenstrijdige berichten verspreid , en als ze al mensen met een andere mening uitnodigen worden ze in een hoek gedrukt, en worden ze negatief bejengeld, nee de NPO moet eens zijn koers veranderen, dan gaan ze ook anderen, die de npo links laten liggen ( en dat zijn er steeds meer ) bereiken

  • U bedoeld zeker de omroepverenigingen De NPO is geen zendgemachtigde dus verzorgd ook geen radio en tv programma`s zoals schreven staat in de mediawet, en C v d Media De NPO is een overkoepeld orgaan Maar dat wist u zeker al ?

 4. Wat een zjoernalistiek en reacties weer. In de kop staat ‘censuur’ tussen aanhalingstekens, een kwoot of, maar niet heus?

  In t hele stukje wordt nergens duidelijk dat ON nu al (proest) de mond wordt gesnoerd, sterker; ik heb geen idee wat er nu aan de hand is. O wacht, dat komen we binnenkort te weten in de rechtszaal. Is t heus, kneus Knarskens?

  DJ

  ON = Ongehoord Nepnieuws

 5. Artikel op ad.nl na berichtgeving vandaag door NRC handelsblad:

  https://www.ad.nl/show/zeer-geschrokken-npo-wil-onderzoek-antisemitische-uitlatingen-on~a2ef0705

  “Zeer geschrokken” NPO onderzoekt anti-semitische uitlatingen van voorzitter (Taco Dankers) Ongehoord Nederland

  Zal de PVV nu kamervragen stellen? Nog geen reactie van Knarskens, maar die heeft t natuurlijk te druk met t voorbereiden van zn juridische strijd tegen de NPO.

  Shalom,

  DirkJan Fuchs

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*