Fictie podcast KwaadAardig belicht ethische kwesties voor jongvolwassenen

De opstandige 18-jarige Isabel (Izzy) moet haar leven noodgedwongen veranderen. Ze is voor de zoveelste keer gearresteerd en de overheid is er klaar mee. Daarom krijgt Izzy een experimentele AI-chip (AILA) in haar hoofd geïmplanteerd. AILA is een stemmetje in iemands hoofd die als beschermengel helpt bij het nemen van goede beslissingen. Maar AILA wordt ook ingezet voor wat misschien niet de beste beslissingen zijn… Lukt het de chip om Izzy te transformeren van onverantwoordelijke rebel in verantwoordelijke volwassene? De fictie podcast KwaadAardig is een samenwerking van AVROTROS en NPO 3FM en is vanaf 1 november te beluisteren in iedere podcast-app. 

De serie combineert het verhaal met moderne muziek, zoals Electro, Synthwave & EDM. Centraal staat het thema ‘verantwoordelijkheid’. De luisteraar krijgt moeilijke ethische kwesties voorgelegd. In hoeverre ben je in deze maatschappij vrij om je eigen keuzes te maken? Waar ligt de grens van eigenzinnig en sociaal ongewenst gedrag? En in hoeverre ben je verantwoordelijk voor je eigen omgeving en geluk? 

De stemmen worden ingesproken door o.a. Chardonnay Rillen (Izzy), Jamie Grant, Victoria Koblenko, Imanuelle Grives, rapper Rico, Gerda Havertong, Jard Struik en Sieger Sloot.

De serie is geschreven en geregisseerd door Johan Paul de Vrijer (De Slet van 6 VWO, De Sterfshow). Muziek en audioproductie is in handen van Rob Peters (Typhoon, Kenny B., Bløf en Maaike Ouboter). 

Beluister hier de trailer. 
KwaadAardig is een podcast van AVROTROS en NPO 3FM en is vanaf 1 november te beluisteren in iedere podcast-app.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*