Ongehoord Nederland (ON!) beraadt zich op juridische stappen tegen NPO

Vanaf januari 2022 mag omroep Ongehoord Nederland (ON!), uitzenden op radio & TV. Volgens ON! worden hun programma’s echter door de NPO tegengewerkt en vertraagd, De omroep bereidt zich voor op ‘een juridische strijd’. 

ON! wil komend jaar een nieuws- en duidingsprogramma op radio en TV brengen. Hierin belichten zij urgente maatschappelijke thema’s van een andere zijde, waaronder  “massa-immigratie, woningnood, klimaatdrammerij, stijgende energieprijzen, de coronapas, de uitdijende politieke macht van de Europese Unie en de afbraak van Nederlandse tradities’. 

Omroepbaas Arnold Karskens: ‘Met deze onderwerpen tonen we ons onderscheidend vermogen aan, de reden waarom minister Arie Slob omroep ON! heeft toegelaten tot het publieke bestel. Vanaf dag één hebben we ons als teamspeler opgesteld in Hilversum, maar die goede intentie moet van twee kanten komen. Dat gebeurt niet. Daarom bereiden we ons voor op een juridische strijd.’

28 Comments

 1. Kan je zien hie het gedrocht publieke omroep inelkaar steekt.
  Hoop dat karskens met nog veel meer naar buiten gaat komen wat schadelijk voor de hele po is

  • Publieke omroep bestaat niet meer. Het is staatsomroep met net coordinators. NPO Nationale Propaganda Organisatie. Ieder afwijkende beweging wordt verguist of tegengewerkt en zeker gedemoniseerd.

 2. Hij hoeft echt niet te denken dat er wat te bereiken valt in het NPO/D66 bolwerk. Je moet in de pas lopen anders lig je eruit. Dat zie je maar aan WNL en Powned. Die wilde van alles bij de start ‘de publieke omroep opschudden’ maar kregen niets voor elkaar.

  • @Erwin: Perfect geformuleerd! WNL zou zogenaamd een rechtse zender worden. Daar is niks van terecht gekomen. Ik heb daar zelfs eens Sjuul Paradijs(oud hoofdredacteur van De Telegraaf)hier op aangesproken. Deze meneer was een van de initiatiefnemers(rond 2009) om WNL op te richten. In een beroemd filmpje heeft hij een heel betoog dat de NPO veel te links en BNNVARA is. Dat er een rechtser geluid op de NPO moest komen.

   Daar is dus niks van terecht gekomen! Als je zag hoe vijandig Geert Wilders door Rick Nieman werd geïnterviewd net voor de tweede kamer verkiezingen van woensdag 17 maart 2021 vraag ik mij af wat het nut van WNL nog is? WNL is net zo flets en kleurloos als de meeste omroepen. Op de linkse na dan.

   Je hebt ook gelijk wat betreft de signatuur van de NPO! Als men als omroep niet voor massa-immigratie, genderneutraliteit en klimaathysterie is dan kan men het als omroep wel schudden!

   Kortom; een omroep op de NPO moet het evangelie van D66 aanhangen. Dit van Ongehoord Nederland was wel te verwachten. De NPO is een schaamteloze propaganda apparaat van D66! Waar men in China, Noord-Korea en Rusland nog op jaloers zou worden.

 3. Was te verwachten. NPO is linkse propaganda. Binnenkort weer klimaathysterie met Rutger Castricum met vrijwel louter activisten.

 4. Je hebt aan alle eisen voldaan volgens minister Slob, meer leden als nodig. Als jullie dit juridisch nog moet gaan regelen dan is het hek van de dam. Dat is misdaad tegen de eerlijke media. De huichelaars van de NPO hebben angst voor het echte nieuws, in deze misdadige wereld.(NL)

 5. Natuurlijk wel een beetje Calimero gedrag van ON, als je als aspirant meteen een middagprogramma wil claimen moet je met een goed plan en dito naam komen. Heb je dat niet dan krijg je dat dus niet, zo werkt het voor iedereen.. je denkt toch niet dat Max met Jurgen van den Berg de enige optie was?

 6. Ik heb karskens ooit ontmoet hij was een vriend van m’n vader
  Indrukwekkende man alles meegemaakt als oorlogsverslaggever en komt sterk op voor onrecht ik ben ook lid geworden broodnodig om de corruptie van t nieuws aan te vechten.en ik zeg je een ding die karskens krijg je er niet onder

 7. Nog niet in de lucht en nu al gefrusteerd. Probeer a.u.b. door het leveren van kwaliteit je plaats te vinden in het publieke bestel. Het bestel waar de N.P.O.ook dagelijks werkt aan de kwaliteit.

  • De eerste verstandige reactie. Het is ongekend hoe verongelijkt ‘rechts’ (zo vat ik het maar even samen) reageert op in dit geval de normale procedures. Als het een beetje moeilijk wordt of ze naar hun gevoel de zin niet voldoende (snel) krijgen, is het gelijk moord en brand schreeuwen. Get of your one trick pony en ga aan de slag!

 8. Succes, ik ben al lang lid en zeer benieuwd. Het wordt hoog tijd dat de actualiteiten ook van de wappiekant worden belicht op tv. Kunnen de flappies hun gezichtspunt wat verbreden. Onderzoeksjournalistiek is in deze tijd van groot belang.
  Krijgt Robert Jensen ook een plekje?

 9. Ik was er al bang voor dat dit zou gaan gebeuren. Ben al lid van het eerste uur,eindelijk een spreekbuis voor een hele grote groep Nederlanders. Maar of dat gaat lukken is maar de vraag.

 10. Ook de Radiofreak berichtte over aangekondigde juridische stappen door ON, maar net als Spreekbuis is geheel onduidelijk waarom. Ik weet dat de NPO alleen heeft gereageerd met dat ze nog met ON in gesprek zijn. Vaag allemaal en vooralsnog dus weer het zoveelste stemmingsmakende verhaal van Karskens, een specialisme naast t verspreiden van nepnieuws door deze voormalige oorlogsverslaggever.

  Maar de Radiofreak voegde nog wat fakenieuws toe aan het bericht, namelijk dat minister Slob eerder van ON zou hebben geëist voor toetreding tot het omroepbestel om zich niet meer negatief over het NOS Journaal uit te laten. Nonsens Freak, je lult weer eens uit je nek, er is geen enkele extra eis aan ON gesteld!

  Maar dat stuk kaal vreten dat ON binnenloodste had dus wel vooraf niet anders geschreeuwd dat de NOS niet deugt. Maar het zit weer anders in elkaar en dat lees je dan niet bij De Freak, Breekspuis laat staan bij ON zelf, daarvoor moet je een abonnement hebben op een betrouwbare kwaliteitdkrant als NRC en die schreven onlangs het volgende.

  “Minister Slob heeft de nieuwe omroepen gevraagd „te reflecteren op de kanttekeningen”. ON! belooft in een brief zich op te stellen „als een loyale en betrouwbare partner binnen het publieke bestel. Dus ook richting de NOS”. De omroep weerspreekt echter dat zij de NOS diskwalificeren als betrouwbare nieuwsorganisatie. „Juist de andere zijde van de nieuwsbol belichten is voor ons belangrijk, niet zozeer „afkraken” wat anderen doen. In onze benadering van de maatschappij zijn wij inderdaad kritisch, maar professioneel, ook richting NOS.”

  [ … ]

  De minister benadrukt in zijn brief dat binnen de publieke omroep „geen plaats is voor het verspreiden van onbetrouwbaar nieuws en desinformatie. Iedere omroep binnen dit bestel is medeverantwoordelijk om dit unieke bestel in stand te houden. Dit geldt ook voor de nieuwe toetreders. Hier zal ik scherp op toezien.”

  [ … ]

  Voor nieuwe omroepen zijn er op dit moment maar weinig hordes. Adviseurs en de minister kunnen niet veel anders dan afgaan op de zelf omschreven doelgroep van een nieuwe omroep (zo is ON! er voor de „ongehoorden” en Omroep Zwart voor „een zo breed mogelijk publiek”). Het minimum aantal leden (nieuwe omroepen moeten er 50.000 verzamelen) vormt voor hun bestaansrecht in feite het bewijs.”

  Aldus de NRC en de feiten, nu Karskens nog met wat er feitelijk momenteel aan de hand is, hou anders je muil, desinformerende schreeuwlelijk.

  DJ

  • Maar wat is nep nieuws en des informatie, en wie beslist dat?
   Iedereen heeft een andere kijk op het nieuws en het wereld gebeuren, dus bestaat er wel nep nieuws en des informatie?
   Denk meer dat dit komt van uit de koude oorlog dat iedereen moest geloven dat de “American dream “ de enige echte geloof was en de juiste, en dat al het andere fout was, juist ja om er maar voor te zorgen dat Amerika wereld macht had en alles maar kon regelen en overrulen.
   Maar die tijd is geweest, het gewraakte oosten heeft alles door de tijd in gehaald en daar door is de “american dream “ uiteen gespat, en Amerka is verworven tot een derde wereld land, mar velen dit niet willen geloven en hoden voet bij stuk oa Nos en Npo waar door je zo’n verschil in bericht geving hebt, en nog steeds in oude gedachtengoed en protecollen wordt gedacht van alles wat uit de west komt is goed en uit de oost fout, en daar door krijg je nog steeds dit soort bericht geving, en worden dingen verkeerd weer gegeven en al snel bestempeld als nep nieuws, want wij geven de toon en ons nieuws is waar en echt, terwijl dit niet zo is, en alleen maar zo wordt benoemd om alles en iedereen een bepaalde kant uit/ in te duwen zo dat het weer een voordeel oplevert voor een bepaalde groep Elite, die de andere groep. Elite in de kou willen laten staan, want daar draait het uiteindelijk om en meer niet!

 11. Als Ongehoord Nederland maatschappelijke thema’s niet van een andere kant mag laten zien, dan is de NPO niet democratisch. Noem de televisiezenders dan gewoon D66 NPO 1, D66 NPO 2 en D66 NPO 3. En doe hetzelfde met de radiozenders van de NPO. Zo laat je duidelijk zien waar je voor staat.

  • Wie is iedereen? Of is heel Nederland links? Ik denk dat Ongehoord Nederland met ‘iedereen’ vooral NPO medewerkers zal bedoelen.

   • @Patrick: goed geformuleerd! Een aanzienlijk deel van Nederland stemt rechts van het midden maar daar is bij de NPO niets van de merken! Ik denk dat de NPO het niet aanstaat dat Ongehoord Nederland een stem aan deze Nederlanders wil geven.

    Dus geen halleluja verhalen over immigratie(wat de huizenmarkt alleen maar verder onder druk zet), doodgegooid worden met historische klimaatverhalen en een groot deel van Nederland zit ook niet te wachten op gender neutrale benamingen, van wc’s, uitingen van de Nederlandse taal en dergelijke. En dat een groot deel van de Nederlandse gemeentes gewoon zwarte piet wil behouden.

    Maar het kan toch niet zo zijn dat een omroep deze Nederlanders een stem geeft! Nee, men moet D66 ideeën propageren want anders kan men het op de NPO wel schudden! Ook heeft Patrick Keijzer gelijk wat betreft de benaming. Als men geen ander geluid wil, noem dan NPO1, NPO2, NPO3 maar D66/1, D66/2 en D66/3. Dan weet de gemiddelde Nederlander wat betreft de NPO tenminste waar men aan toe is.

 12. Wie kijkt er nog naar lineaire tv? Die tijd is al lang voorbij. Het zijn allemaal achterhoeden gevechten om te laten zien dat tv nog “belangrijk” is.

 13. @ Rico Ik ga er van uit dat de NPO zijn taak goed uitvoert Alles in dit land moet gewikt en gewogen worden om foute beslissingen te voorkomen ! Denk men nou echt dat de leiding op een vergadering afspreken dat ze een aspirant omroep gaan tegenwerken, en iedereen daar voor instemt. dat geloof je toch niet

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*