Kaja Wolffers van NL Film naar Amazon Prime Video

Per 1 maart gaat producent Kaja Wolffers na 10 jaar NL Film verlaten om te starten als Hoofd Content Benelux bij Amazon Prime Video.

Kaja Wolffers (1973) is nu nog Creative Director en Producent bij NL Film en voert samen met financieel directeur Ronald Versteeg en producent Sabine Brian de dagelijkse leiding van het Amsterdamse productiehuis. Hij wordt in 2010 als Creative Director bij NL Film aangetrokken, waarna hij in 2015 toetreedt tot de directie. Kaja is als Creative Director en Producent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van NL Films’ series en films.

Kaja begon zijn carrière met het regisseren van televisieseries. In 2005 maakte hij de overstap naar MTV Networks als Head of Creative Nickelodeon en ontwikkelde in deze functie onder andere de jeugdserie Het Huis Anubis samen met Studio 100. Onder zijn verantwoordelijkheid kreeg deze serie een remake in Duitsland en later in de VS. In 2008 trad hij toe tot de Nederlandse directie van MTV Networks als VP MTV Networks Productions. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het lokaal product van alle zenders van MTV Networks. In zijn laatste jaar bij MTV Networks was hij werkzaam in het management team van Nickelodeon Noord Europa.

1 Comment

  1. Is/Was deze man tijdens zijn MTV Networks (NL)-carrière verantwoordelijk voor het overnemen en kort daarna om zeep helpen van ‘onze’ clipzender The Music Factory?

    Ik vind het namelijk nog steeds schandalig hoe MTV TMF destijds gesloopt heeft omwille van hun eigen succes. Het (zogenaamde) succes van MTV is in ieder geval hier in Nederland na hun TMF-moord flink gedaald. En terecht! Die M in MTV heeft toch allang niets meer met muziek te maken als je ziet wat voor niet-Nederlandse / buitenlandse rotzooi ze uitzenden! Op tv mis ik (een) TMF nog iedere dag! Want dat stomme XITE is het kijken ook niet waard !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*