Jos Heymans na RTL niet achter geraniums

Deze week kwam er een einde aan het vaste dienstverband van parlementair journalist Jos Heymans bij RTL Nieuws. Geen reden voor hem  om vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd achter de geraniums te gaan zitten, schrijft hij op Facebook. “Een oud minister zei daarover eens: als ik dat doe, gaan de geraniums dood. Het zou zonde zijn om niets met je kennis te doen”.

Zijn politieke carriere begon hij in 1973 bij de redactie van het Binnenhof. Hij ging na enkele jaren werken voor de GPD, onder meer als parlementair verslaggever. Sinds 1995 was hij actief voor de Haagse redactie van RTL Nieuws. Hij deed ook verslag van de gebeurtenissen binnen de Europese Unie, was de vaste vervanger van Frits Wester als analist en ook voorzitter van de parlementaire persvereniging.

In 2003 bracht Heymans het boek ‘Het jaar van de waanzin’ uit, over de politieke gebeurtenissen in het jaar 2001-2002. Heymans zelf typeert het als “de meest turbulente periode in de parlementaire geschiedenis van Nederland”. Met als tragisch dieptepunt de moord op Pim Fortuijn op het Hilversumse Mediapark.

​Gedoogsteun
In 2010 verscheen zijn tweede boek ‘Over rechts, de formatie’ een verslag in dagboekvorm achter de schermen van de kabinetsformatie van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Het boek bevat ook een dubbelinterview met Mark Rutte (VVD) en Maxime Verhagen (CDA), die terugblikken op de formatie.

Hij gaat deze zomer een boek schrijven over de oude wierookfabriek van zijn vader op Scheveningen, bljjft columns maken voor RTi, zal de vaste vervanger van Kees Boonman bij Een Vandaag Radio zijn en wordt graag actief als gastdocent op universiteiten en hogescholen. Mogelijk gaat hij ook nog radio- en televisieprogramma’s maken.

Zakelijk gezien gaat hij nu door het leven verder als Bureau Heymans. Beschikbaar als (politiek) journalist/columnist voor media-activiteiten in de meest brede zin des woords. Zijn collega’s van RTL eerder hem deze week bij zijn afscheid met een videohommage.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*