Joost Lammers (Tukkerproat): ‘Je kunt veel dieper in op alles’

In aanloop van de Online Radio Awards interviewen wij diverse online radiomakers en podcasters. Ditmaal: Joost Lammers van FC Twente-podcast: Tukkerproat.

Tukkerproat gaat over FC Twente. Door Corona lag het voetbalseizoen lang plat. Was het lastig om voldoende gesprek te hebben in de ‘slimme quarantainetijd’?
Gelukkig gaat het over een voetbalclub waar eigenlijk altijd wel iets gebeurd. De afgelopen jaren zijn we ook al wel gewend geraakt aan het feit dat je bij FC Twente al snel over zaken buiten het voetbal hebt. 

Hoeveel tukkers zitten er eigenlijk nog in het eerste elftal van FC Twente? 
Op dit moment twee waarvan één ook nog eens uit Almelo (Wout Brama). Nu de nieuwe trainer Ron Jans veel jonge spelers uit de jeugd de kans geeft denk je dat dit aantal wel flink omhoog schiet. Maar zelfs daar zijn veel jongens vanuit een ander deel van Nederland afkomstig door oude samenwerkingen van FC Twente met andere clubs.

Op tv en online zijn er al veel verhalen over voetbal te vinden. Waarom werkt de podcastvorm volgens jullie goed?
Je kunt veel dieper in op alles. Als je op tv het over FC Twente wilt hebben moet je een veel groter publiek mee nemen in je verhaal. Bij onze podcast weten we dat mensen al veel over FC Twente weten. Zo hoeven we niet telkens de basis te herhalen en kun je bijvoorbeeld grapjes maken over een bekerwedstrijd van vorig jaar die een groot deel van de luisteraars meteen weer voor zich ziet. 

Online Radio Awards editie 2020 heeft als thema ‘Groei’ wat doen jullie om het aantal luisteraars te laten groeien?
Door gasten uit te nodigen uit verschillende delen van Twente en ook met bekende Tukkers in onze podcast vinden meer luisteraars onze podcast. Daarnaast hebben we allerlei ideeën waarvan er een aantal sinds de corona-uitbraak in een ijskast tussen de groene flesjes staan. 

Wat doen jullie verder om jullie publiek te bereiken?
Social Media is key. Door daar zo veel mogelijk interactie te zoeken met je luisteraars blijven ze terugkomen en zien anderen ons steeds vaker voorbij komen. 

En dan de belangrijkste vraag: Op welke plaats zal FC Twente dit jaar eindigen?
Als we onze nieuwe spits mogen geloven gaan we meedoen om het kampioenschap. Gezien de trainer nog geen verwachting uit durft te spreken moeten we dat maar geloven 😉.

Kijk voor meer informatie op onlineradiosawards.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*