‘John de Mol overweegt stappen te nemen tegen de overheid om kosten FM-licenties’

Commerciële radiozenders moeten miljoenen euro’s betalen om te blijven uitzenden op FM-frequenties. John de Mol overweegt daarom stappen tegen de overheid, meldt NRC.

Komende drie jaar moet Talpa Radio ruim 29,3 miljoen euro betalen om de FM-licentie van drie radiostations te behouden.  Volgens het mediabedrijf is de commerciële radio-industrie echter nog lang niet hersteld van de coronadip.

lees verder op NRC>

9 Comments

 1. John heeft alle grote FM kavels en klaagt dat het duur is.
  Opnieuw een veiling organiseren van all FM kavels lijkt mij de eerlijkste manier.

  • Inderdaad alles veilen en meteen stoppen met die onzinnige kavelvoorwaarden. Alles in de veiling en wie het meest biedt wint, klaar.

 2. De wereld op z’n kop. De commerciële stations hebben zelf aangegeven liever een bedrag te betalen dat ook volgens de rechter redelijk en billijk is i.p.v. een nieuwe veiling van de FM frequenties. Daar achteraf alsnog over gaan lopen klagen is van den zotte.
  Bovendien heeft John meer dan poen genoeg om dat te kunnen betalen.

 3. Het misbruik van Corona om er even een goedkoop verlengingetje uit te slepen lijkt te zijn mislukt.

  De FM zenders grijpen alles aan om maar te kunnen verlengen.
  Terecht dat de grote jongens voor de kostbare vrije kavels daar flink voor moeten betalen, het lijkt wel of de minister de truuk heeft doorzien.

  En de prijs valt nog mee, het kavel van Q heeft ooit 10 miljoen per jaar gekost, nu nog maar 3,8. Dus niet zeuren jongens.
  Want ondertussen houden jullie die FM frequenties sinds de grote eerste veiling van 2003 tot het einde der FM. Immers, 2025 is nog maar 5 jaar van 2030, het jaar dat zo’n beetje boven de markt hangt voor FM afschakeling.

  Die verlenging had nooit mogen gebeuren, de eigenaren kunnen van de Corona steun maatregelen gebruik en dat is het. Waarom voor hun een extra Corona bonus in de vorm van verlenging.

  Het ergste is dat de Tweede Kamer achter deze rijke partijen gaat staan. Kom op doe eens wat voor de armlastige kleine zendertjes zoals LPAM.

  Overigens denk ik ook dat John en Q dit bij de rechter verliezen.

 4. wauw, 29 miljoen… ‘T is wat!
  De man is gezakt in de Quote 500 naar nummer 18 (bericht december 2021).
  Heeft echter nog 2,1 miljard euro over.
  Klagen over dat hij Corona financieel nog niet te boven is, is echt te gek.
  Veel mensen zijn er aan dood gegaan, of zijn familieleden verloren.
  Anderen zijn hun baan kwijt, met name tijdelijke krachten. Die zijn er door bijna alle bedrijven rücksichtlos uitgesmeten.
  Contract afgelopen? Jammer….
  Die mensen zitten in de financiële problemen.
  Iemand met 2,1 miljard echt niet!

  De Mol gooide in de kerstvakantie nog even zijn 538 ochtend DJ er uit, terwijl die op vakantie was. Leuk nieuws als je met vakantie bent.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*